Cornel Udrea: Timp e destul, vremea s-a împuținat…

0
935

Cornel Udrea: Timp e destul, vremea s-a împuținat. De aceea se grăbesc oamenii să ajungă nicăieri, fiindcă niciunde nu-i mai bine ca nicăieri. Mi-a murit clepsidra de foame! Du-te, să-ți dea Marea demîncare, nisipul ăsta nu ți-l dau, este tot ceea ce mi-a mai rămas din pustiul ce îl aveam în grijă. Vezi cum treci drumul: umblă ca bezmeticele niște ceasuri fără limbă. Dacă te văd, vor da vina pe tine, pentru că macină în gol și că și-au pierdut dreptul de a gospodări timpul.

Așa și cu vina tuturor, pentru că în 30 de ani nu s-au ocupat de sistemul de sănătate, ba mai mult, s-au folosit de el, de ceea ce dădea cu țîrîita, un pat de spital cu cearceaful umed și mirositor, o urmă de mîncare, într-o farfurie de aluminiu, ca la pîrnăiașii cei mai deznădăjduiți, dar daaaarnic, peste măsură, cu o infecție letală, cu cîte-un foc sub bolnav, cu cîțiva copii care n-au apucat la țîța mamei să învețe abecedarul laptelui. De vină, bineînțeles tot noi, și pentru cei arși în colectiv, că de unul singur ajungi doar făclie și luminezi puțin. Niciunul dintre tîlhari, după gratii. Ba mai mult, unul se reașează în jilțul de primar, uitîndu-se voios, drept în ochii tăi osteniți de atîtea mirări.

Da, suntem de vină toți, că nu am stat uniți, ne-am răscrăcărat în ură și potrivnicie, i-am ales, nu să ne slujească interesele, ci să bage la teșcherea și în cămări, și o vom face din nou, fiindcă așa suntem noi, filotimi și dăștepți foc, specialiști în toate și nimic! Pensionara din Tulcea, puțină-n carte, iubitoare a unui bărbat pe care îl confundă cu partidul, îl umple de cuvinte neașteptat de murdare și de vii, pe un alt pensionar, unul din Satu-Mare, cu care nu are nimic de împărțit, nici nu se știu, poate doar după cupoanele de pensii, îmbrăcate în zdrențele nepăsării, dar stropite din belșug cu lavanda minciunilor politice. Picioare în cur, nu bilețele de amor vîrîte prin îngustimea urnei de vot!

Nimeni și Nimic au fost frații noștri. Unii ne-am ales cu nimic, alții au plecat nicăieri, să își afle rostul. De aici începe timpul să ne aducă aminte că sosit vremea…


Mangalia News, 17.11.2020.


Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply