Corveta PNS Tabuk, construită ȋn România, a fost predată oficial Marinei Militare din Pakistan

0
1560

Corveta PNS Tabuk construită ȋn România a fost predată oficial Marinei Militare din Pakistan. Livrarea celei de-a doua nave marchează ȋncheierea cu succes a proiectului.

Ȋn cadrul unei ceremonii desfăşurate ȋn România pe 12 noiembrie, Marina Militară din Pakistan a preluat oficial noua sa Corvetă – tip Damen OPV 1900 – cu numele PNS Tabuk. Nava face parte dintr-o serie de două nave similare, comanda acestora fiind plasată către grupul Damen printr-un acord semnat cu Ministerul pakistanez al Apărării ȋn 2017. Ambele nave au fost construite la Şantierul Naval Damen Galaţi din România. Prima navă, PNS Yarmook, a fost predată Marinei Militare din Pakistan ȋn luna februarie a acestui an în decurs de 2 ani de la începerea construcției.

La fel ca sora ei, PNS Tabuk este o navă multifuncţională cu grad ridicat de adaptabilitate, capabilă să desfăşoare o mare varietate de operaţiuni ȋntr-un mediu maritim complex. Nava dispune de facilităţi de lansare a unui elicopter şi a unui UAV (Unmanned Aerial Vehicle – vehicul aerian fără pilot) şi poate lansa simultan două bărci pneumatice tip RHIB (rigid-hull inflatable boat).

Ȋn timpul ceremoniei, comandantul navei PNS Tabuk, Căpitanul Muhammad Umair s-a adresat delegaţilor, mulţi dintre aceştia participând de la distanţă din cauza pandemiei actuale. Căpitanul a apreciat competenţa profesională dovedită de Damen pe parcursul derulării acestui proiect şi şi-a exprimat ȋncrederea ȋntr-o colaborare viitoare.

Adresându-se participanţilor la eveniment, directorul general al Şantierului Naval Damen Galaţi, Flemming Sorensen a precizat că “Ȋncă din 1986, Damen a fost implicat ȋn numeroase proiecte cu Pakistanul şi suntem foarte mândri de această colaborare durabilă şi de ȋncredere.”

El a adăugat că succesul acestui proiect constituie rezultatul unei strânse colaborări ȋntre toate părţile implicate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“O asemenea realizare a fost posibilă doar printr-o bună coordonare, o execuţie de calitate, o muncă de echipă excelentă şi o bună colaborare ȋntre toate părţile implicate. Ȋn ciuda provocărilor fără precedent cauzate de pandemie, echipele din Pakistan, România şi Olanda au reuşit, cu perseverenţă, să ȋşi continue munca până la finalizarea cu succes a proiectului.”

Damen va continua să asigure asistenţă navei PNS Tabuk pe durata operării.

Şantierul Naval Damen din Galaţi a construit în ultimii 25 de ani peste 40 de nave din segmentul apărării şi securităţii, printre care ultimele şapte nave militare complexe pentru Marina Militară olandeză precum şi nava de patrulare Ştefan cel Mare, nava amiral a Poliţiei de Frontieră din România.

  Damen Shipyards Group

Damen Shipyards Group funcționează de peste nouăzeci de ani și oferă soluții maritime la nivel mondial, prin proiectare, construcții navale, reparații navale și servicii conexe. Damen operează 36 de șantiere navale în 18 țări și are 13 000 de angajaţi în întreaga lume.

Viziunea noastră este să devenim cel mai sustenabil constructor de nave din lume prin digitalizare si  standardizarea producției. Activitățile principale ale lui Damen sunt proiectarea și construcția de serie a navelor inovatoare prin integrarea diverselor componente și subsisteme în platforme de înaltă calitate. Aceste activități sunt susținute de o rețea de vânzări și servicii la nivel mondial.

Damen este, de asemenea, activ în repararea și conversia navelor existente și în vânzarea și producția de componente pentru industria maritimă.


Mangalia News, 14.11.2020.piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply