Proceduri speciale de recuperare, la Sanatoriul Balnear Mangalia

0
1329

În contextul epidemiologic actual, specialiștii în sănătate, din cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia (SBRM) recomandă, în scop profilactic, dar și curativ, mai multe proceduri balneare realizate în unitatea sanitară din sudul județului Constanța. Reprezentanții unității balneare precizează că pacientul, venit în mediul de litoral marin, intră într-un proces de “aclimatizare”, de ”călire termică” și antrenare, datorită posibilităților de termoterapie contrastantă, specifică litoralului.

”Deosebit de important pentru contextul epidemiologic actual, există efect de ameliorare a nivelului imunologic și a reacțiilor adaptative de termoreglare, influențând evoluția și frecvența afecțiunilor respiratorii superioare. Curele de aerohelioterapie trebuie făcute în funcție de starea de confort termic și de intensitatea eritemului solar (în sezonul cald). În sezonul rece, contrastul climatic devine mai mic, efortul de aclimatizare e mai redus și de aceea se recomandă bioclima marină ca factor terapeutic și în acest sezon”, au explicat reprezentanții sanatoriului.

SBRM oferă însă și servicii de cură balneară pentru adulți, preventive bolilor de uzură, precum artroza sau în scop curativ în rahitism, insuficiență tiroidiană și gonadică, artroze constituite, sechele posttraumatice, afecțiuni respiratorii, dermatologice, ginecologice, metabolice.

”Prin intervențiile de tip balnear sunt stimulate sistemele nervos, endocrin sau metabolismul fosfo-calcic (sub acțiunea ultravioletelor) și procesele imune nespecifice de apărare”, au mai subliniat reprezentanți din conducerea SBRM.

Aceștia mai spun că, profilactic, la copii, pentru o dezvoltare armonioasă prin stimularea și reglarea funcțiilor endocrine, a metabolismului în general și a balanței fosfo-calcice sunt indicate curele balneare din cadrul sanatoriului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 13.11.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply