In Vama Veche se dezvoltă o nouă zonă de cazare | Se vor amenaja și străzi noi

0
1584

Mai multe imobile se vor construi la Vama Veche, iar odată cu ridicarea acestor noi construcții se propune și amenajarea tramei stradale din zonă, prin realizarea de noi străzi. Recent, Neagu Bogdan și Khodr Abdul-Aziz au depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța un memoriu de prezentare pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare teren în vederea construirii unor imobile P+2E”, în județul Constanța.

Documentația urbanistică este întocmită în vederea realizarii unei trame stradale într-o zonă neconstituită din punct de vedere urbanistic. În imediata vecinătate a amplasamentului studiat se găsesc zone construite cu locuințe și unități de cazare, comerț și alimentație publică, precum și terenuri exploatate agricol (sud și vest). În prezent zona studiată, respectiv reglementată, este neconstituită din punct de vedere urbanistic, nu prezintă tramă stradală, loturi și infrastructură tehnico-edilitară.

Pentru asigurarea accesibilității și circulațiilor auto și pietonale, în zona reglementată se propune o tramă stradală alcătuită din străzi de categoria a III-a, cu dublu sens de circulație. Mai exact se propune reglementarea traficului auto și pietonal prin realizarea unei trame stradale rectangulare dispusă relativ pe direcția est-vest/nord-sud, astfel: realizarea a 4 străzi noi și modificarea profilului transversal a celei de-a 5-a (ce mărginește la sud zona reglementată și include pista de biciclete existentă), paralele, dispuse pe direcția est-vest, de categoria a III, cu dublu sens și realizarea a 4 străzi noi, paralele, dispuse pe direcția nord-sud, de categoria a III-a, cu dublu sens, prima de la vest la est reprezentând prelungirea strada Tudor Vladimirescu.

Mihaela GIUGLEA, focuspress.ro, 26.08.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply