ARCA TV, premieră VIDEO: Țara din noi și noi, cei din țară – “Rețete Coolturale”

0
957

Matei Vișniec este poet, dramaturg, romancier și ziarist. El scrie în două limbi și trăiește în două țări. Franța și România sau România și Franța și vorbește într-un ritm amețitor despre teatrul care se face la Hollywood – chiar, se face teatru la Hollywood? și piesele sale românești montate la Chicago, Tokyo și Avignon. Dar Matei Vișniec nu a vorbit niciodată, până acum public, despre tocinei. Dacă vreți să știți ce este tocineiul și de asemenea, zabicul, topchitul, balmoșul, bograsul, scordoleaua, șuberecul și alte mâncăruri și să aflați multe alte cuvinte despre care nu știați că există în limba română, o să le aflați de la Oana Irina Coantă, care le știe pe toate.

Si chiar le și spune în prima ediție a emisiunii “Rețete Coolturale” – o emisiune – care, cum s-ar putea altfel? – este o emisiune de cultură. Și ca să încerc să mențin ritmul șirului de mai sus, este o emisiune despre identitate, valoare, tradiție, comori, recuperare, exil, țara din noi și noi, cei din țară.

Realizator: Anca Mizumschi.

Producător: Lucian Blaga.

Invitați: Matei Vișniec, scriitor român, journalist RFI și Oana Irina Coantă – femeia bucătar a anului 2019, în România, activist social și blogger.

Sâmbătă, 27 iunie 2020, începând cu ora 21.00, ora României, la Arca TV.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

*Mangalia News este partener media oficial în proiectul Arca TV. Rubrica specială dedicată Arca TV, Televiziunea românilor de pretutindeni, poate fi vizitată aici: https://bit.ly/2XCWXmq


Mangalia News, 26.06.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply