Ceafă de porc marinată în bere și prăjită la grătar sau la tigaie. Cum se face ceafa marinată cu bere, la grătar? 

0
312
Carnurile care-mi plac cel mai mult prajite la gratar sunt cele mai grase: ceafa sau pieptul de porc, vita maturata si marmorata cu grasime sau pulpele si aripile de pui cu piele si os. Unde e grasime apare si caramelizare respectiv crusta rumena care protejeaza suculenta naturala a carnii. Asa si cu ceafa de porc marinata in bere.
Prin marinare, carnurile devin mai fragede si mai aromate deoarece imprumuta mirosurile si gusturile marinadei. Ceafa de porc marinata in bere neagra Guiness preia si o anumita dulceata si un gust de caramel specifice acestei beri. Puteti marina carnea de porc si in bere blonda sau in bere nefiltrata si veti obtine rezultate diferite, foarte bune si ele. Arata bine ceafa de porc marinata in bere, nu-i asa?
In functie de tipul de carne si dimensiunile piesei variaza si timpul de marinare. De exemplu, un curcan intreg (de 4-6 kg) se marineaza in circa 3 zile, o pulpa de caprioara se tine si o saptamana in bait, un cotlet intreg de porc se marineaza 2-3 zile, niste felii de cotlet de porc se marineaza in 2-3 ore.
In cazul cefei de porc despre care povestim azi am ales o marinada simpla compusa doar din bere neagra Guiness (poate fi si Silva, Ursus sau alte marci). Nu am intervenit cu absolut niciun condiment in marinada ci am asezonat carnea inainte de prajire cu piper si dupa prajire cu sare si cu mujdei. A iesit grozav de gustoasa si de frageda!
Va dau cantitatile pentru 4 portii de ceafa de porc marinata in bere neagra iar voi puteti sa le multiplicati in functie de nevoi.
Ingrediente 
4 felii groase de ceafa de porc (taiate la 3-3,5 cm grosime)
300 ml bere neagra (Guiness, Silva, Ursus etc) sau bere bonda – la alegere
putin ulei pentru uns carnea
piper negru proaspat macinat
sare.
Optional: ierburi aromatice uscate – cimbru, busuioc, oregano, rozmarin.
Servire:
mujdei
sos tzatziki.
Continuarea, pe savoriurbane.com



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply