Dan Micu, profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca: Ca profesor în Statele Unite, am văzut cum universitari extraordinari își țineau cursul astfel încât studenții înțelegeau atât de bine, că simțeau că mai au puțin și îi ajung. La noi, ești un profesor fantastic, dar nu înțelege nimeni nimic

0
405
Profesorul și cercetătorul Dan Micu, recent întors de la University of Florida, unde a fost senior-profesor în 2023 printr-o bursă Fulbright, a relatat în cadrul dezbaterii „Viitorul universităților tehnice“ care era modalitatea de predare aplicată de profesorii excepționali de la universitatea americană, dar și cum funcționează o cultură construită pe meritocrație.

Eu am predat acolo și am făcut și cercetare, dar în timpul liber mă duceam să văd alți profesori cum predau. Era un guru cu care eu lucram, Vladimir Rakov, un tip extraordinar. M-am dus la cursul lui despre teoria câmpului electromagnetic. La sfârșitul cursului, am zis: păi eu așa de bine știu, că un pic mai am și îl ajung. Deci în așa fel și-a ținut cursul, încât m-a făcut pe mine și cred că și pe toți studenții să zică: Uite, am înțeles! Uite, numai un pic mai avem și-l ajungem! Chestia asta la noi nu se face. Te duci și prezinți, tu ești extraordinar, ești un profesor fantastic, dar nu înțelege nimic nimeni din sală”, a povestit Dan Micu, profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, unde predă Metode numerice, Complemente de Matematici, Electromagentics (curs în engleză) și Clădiri verzi, la Facultatea de Inginerie Electrică.

Dublu licențiat în Matematică și Energetică industrială, Fulbright senior-profesor la University of Florida de două ori, în 2017 și în 2023, profesor la Beijing Jiatong University, în China, din 2019 până anul trecut și cu peste 50 de stagii de cercetare și predare la alte universități din străinătate, Dan Micu a declarat că este un susținător al aplicării reale a evaluărilor profesorilor de către studenți și al premierii meritocrației. (…)

Continuarea, pe edupedu.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply