Strigăt de ajutor de la Spitalul Municipal Mangalia: “Ne pleacă medicii pediatri”!

0
460
Statisticile Colegiului Medicilor din România arată că 57% dintre doctorii tineri preferă să emigreze. Toate acestea în condiţiile în care în 26 de județe din România nu există medici suficienți, ţările preferate fiind Marea Britanie, Germania, Franța și Italia. La ora actuală, în unităţile sanitare din ţara noastră este nevoie de oftalmologi, medici generaliști, ginecologi, cardiologi, pediatri. O situaţie disperată o întâlnim la Spitalul Municipal Mangalia, care a rămas, din nou, doar cu doi medici pediatri.
Dacă, în urmă cu câteva luni, Spitalul Municipal Mangalia acoperise deficitul de medici pediatri, iată că situaţia se repetă. „Ne confruntăm cu aceeaşi problemă mai veche, lipsa medicilor pediatri. Deşi reuşisem să atragem câţiva, ne aflăm, din nou, în impas. Am făcut mai multe solicitări către diverse instituţii şi suntem deschişi la orice colaborare. Nu ştim dacă medicii pleacă în străinătate. Cert este că aleg privatul sau Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, majoritatea pentru a evita naveta”, a declarat managerul unităţii sanitare, ec. Alina Dan, pentru „Cuget Liber”.
Pentru a rezolva această situaţie disperată, conducerea a făcut chiar şi un memoriu pe care vrea să îl depună inclusiv la Ministerul Sănătăţii, precum şi la facultăţile de medicină din ţară. Pe această cale, conducerea speră să rezolve situaţia cu care se confruntă la nivelul secţiei de pediatrie, unde linia de gardă este suspendată temporar, ca urmare a vacantării unor posturi de medici specialişti. (…)
Continuarea, în cugetliber.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply