Cristian Socol, către Guvern: ”Suntem unici în lume!”

0
807

Cristian Socol, către Guvern: ”Suntem unici în lume!”

„Este un nonsens macroeconomic să tai venituri, în condițiile de prăbușire a cererii”, este de părere Socol.

CRISTIAN SOCOL, profesor la ASE și specialist în economie, a rezumat pentru Q Magazine câteva măsuri pe care trebuie să le ia Guvernul în vederea minimizării crizei economice anunțate. Deși a fost unul dintre artizanii Programului de guvernare al PSD, care a dus la cea mai mare creștere econimică a unei țări din UE, Socol spune că acum, toți politicienii trebuie să realizeze un consens precum cel de la Snagov, din 1995, când toate partidele au semnat o Declarație comună pentru integrarea României în instituțiile europene.

MĂSURILE PE CARE LE-AȘ LUA EU

Repornirea economiei trebuie să se facă gradual în următoarea lună, cu respectarea recomandărilor autorităților privind siguranța sănătății la locurile de muncă.

(Cristian Socol a participat la elaborarea Programelor de guvernare din 2008, 2012, 2016, a programelor prezidențiale din 2009, 2014 și a programelor europarlamentare din 2009, 2014, 2019. Este autorul a sute de propuneri de politici publice fundamentate. „Viziune pentru dezvoltare. Succes, eșec, lecții. Stânga a ridicat România”, a definit Socol 14 ani de participare a sa la marile teme economice ale țării).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Am putea imagina o revenire economică de tip „retea de cercuri”, pornind de la activitatea economică ce se desfășoară în exterior, reteaua de companii noduri –strategice – și IMM urile suport și, nu în ultimul rând ca importanță, celelalte companii din România. 

Astfel, pe 20.04.2020, după sărbătorile de Paști, este necesar ca toate sectoarele economice ce desfășoară activitate economică în exterior să pornească / consolideze valoarea adăugată în economie – construcții, investiții locale, servicii s.a.

La 01.05.2020, ar fi optim ca toate companiile care își pot desfășura activitatea de producție / servicii în condiții de siguranță sanitară să repornească integral activitatea – aici intră cele 1000 de companii mari care asigură jumătate din valoarea adăugată din economie și prin multiplicare, IMM urile care produc/ prestează servicii / execută lucrări pentru aceste companii – să le numim IMM urile suport.  

Vom avea astfel motorul economic turat la două treimi din capacitate, în maximum 3 săptămâni.

La 08.05.2020, aș vedea repornirea celorlalte companii din economia românească, astfel încât să se ajungă ca la 15.05.2020 să lucreze 85% din capacitatea economiei românești.

Citiți continuarea în qmagazine.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply