Cosmin Neidoni: În tot răul – așa se spune – este și un bine! Poate că această coronacriză pe care o trăim acum va (re)aduce, atunci când se va anunța procesul epidemiologic regresiv, toate acele bucurii pe care le-am perceput ca fiind de la sine înțelese

0
871

Cosmin Neidoni: În tot răul – așa se spune – este și un bine! Poate că această coronacriză pe care o trăim acum va (re)aduce, atunci când se va anunța procesul epidemiologic regresiv, toate acele bucurii pe care le-am perceput ca fiind de la sine înțelese: bucuria de a ne strânge mâna cu cei din jurul nostru, bucuria de a ne îmbrățișa prietenii sau colegii, bucuria de a sta la taclale, fără temerea contaminării, încântarea de a merge la spectacole și concerte, alături de sute oameni, libertatea de a călători în voie cu avionul, trenul sau mașina.

Poate că vom (re)învăța să prețuim mirajul lucrurilor simple si poate că, odată depășită criza sanitară, care va genera colateral – din păcate – și o criză economică, să ne obișnuim cu acel gen de fericire procurat de satisfacția de „a fi”, mai mult decât de nebunia de „a avea”!

Putem trăi cu amuzament și ștaif, urmând principiul că mai puțin poate însemna mai mult, putem scăpăta cu stil și eleganță, făcând din austeritate o virtute, trăind fără a fi posedați de lucrurile pe care le posedăm, renunțând la festinul consumerist. S-ar putea să recăpătăm gustul simplității care nu ne promite confortul absolut, dar care ne poate conecta nesofisticat cu splendoarea și noima fiecărui lucru.

Cum ar fi ca peste o lună, adică de Paște, atunci când ne vom transmite unul altuia mesajul Învierii, să constatăm că am înviat noi înșine și că asprimile de orice fel, atunci când ne sunt date, au în camuflajul lor substanța benefică a unei edificări. Cum ar fi? 

Cosmin Neidoni, martie 2020, Timișoara.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Absolvent de Filosofie, freelancer în domeniul traducerilor, poetul și scriitorul timișorean Cosmin Neidoni publică și în cotidianul online Mangalia News. Articolele ce poartă semnătura sa, le puteți citi AICI.


Mangalia News, 15.03.2020. Mulțumim, Cosmin Neidoni!



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply