Prima casă din România cu consum ZERO ENERGY, construită de un inginer bârlădean!

0
791

• Un target de consum ZERO ENERGY și o CAS~ ACTIV~ în care cele trei principii de proiectare, confort personal, sustenabilitate prin protejarea mediului și energie prin eficiență în exploatare, să se regasească efectiv în construcție și concept, poate părea de domeniul științifico – fantasticului pentru mulți români.

Și totuși, la 260 km de Bârlad, pe malul lacului Balotești (București), inginerul Cezar Caleap (58 ani), bârlădean la origine, lucrează alături de echipa ZERO ENERGY la construcția unei locuințe a viitorului în principii de concept Casa Activă.

Designul energetic, orientarea construcției față de lumina solară, tehnologiile de execuție și materialele utilizate într-o astfel de casă, care reprezintă o marcă a confortului și a sustenabilității pentru toată lumea, sunt parametri ce trebuie optimizați încă din faza de concept, pentru a rezulta un consum cât mai mic de energie cu putință, dar și pentru a valorifica din plin surse regenerabile de energie, conform principiilor de proiectare Active House. Pe scurt, o casă care produce energie mai mult decât consumă!

„Da, viitorul incepe AZI! Practic este un vis care acum devine o realizare efectivă și de succes în România. Este o casă modernă și activă, iar din punct de vedere energetic are o amprentă de carbon minimă, ceea ce înseamnă că oferă o imagine clară și detaliată asupra conceptului de dezvoltare durabilă și sustenabilitate constructivă”, spune inginerul constructor Cezar Caleap, care, în cursul anului trecut, a fost ministru secretar de stat (ALDE) la Ministerul Fondurilor Europene.

Mai exact, prin acest tip de construcții sunt ridicate la nivel de top condițiile de trai pentru beneficiari și facilitățile oferite de spațiile corect proiectate, în paralel cu performanța de consum și eficiență energetică. La aceste capitole, casa activă excelează, iar proprietarii ei nu doar consumă o cantitate minimă de energie, dar au și un profit mare din obținerea de energie excedentară pasiva de la soare, din surse geotermale, eoliene. Target de consum: ZERO ENERGY!

Este vorba, așadar, despre o casă foarte prietenoasă cu mediul înconjurător, din moment ce scopul ei este să economisească energie, prin maximizarea avantajelor naturale gratuite (ventilație naturală, lumină de zi, scăderea temperaturii interioare pe timpul verii, creșterea folosirii de energie solară ca supliment de căldură în sezonul rece), prin execuția profesională, izolație de top pentru anvelopa exterioară, reducerea pierderilor energetice și a punților termice, reutilizarea în kituri de construcție a deșeurilor de tot felul, prin soluții tehnice inovative (izolații din lână de oaie, beton sticlat ecologic, polistiren și plastic reciclat etc).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea în monitoruldevaslui.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply