Cine sunt acţionarii reali ai firmelor din România: 500.000 de administratori sunt chemaţi la ONRC să dea declaraţii

0
839
businessman on the road to success in business

libris.ro%20
AMAZON! Acum puteți comanda și AICI orice produse din oferta AMAZON! Livrare promptă în România, direct din Germania!
carturesti.ro%20

„Sancţiunile sunt neplăcute. Băncile au început şi ele să facă presiuni asupra persoanelor juridice pentru declararea beneficiarilor reali“.

Legea 129/2019, publicată în Moni­torul Oficial pe 18 iulie 2019, obligă companiile să noti­fice Re­gis­trul Comerţului cine este be­ne­ficiarul real al pers­oanei juri­dice, respectiv acţionarii care deţin minimum 25% din capital, printr-o declaraţie depusă la înma­tricularea firmei sau anual.

„Această lege are două conotaţii: una pri­vind înregistrarea acelora care asistă la tran­zac­ţii cu bani în numerar la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi cea privind declararea acţionarilor reali ai unei companii. A fost o isterie în luna ianuarie, când a cedat site-ul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Normele me­to­dologice de aplicare a legii au apărut mult mai târziu după intrarea în vigoare a acesteia“, spu­ne Valentina Saygo, managing partner al fir­mei de consultanţă fiscală Ask for Accounting.

Declaraţia anuală trebuie depusă la oficiul Registrului Comerţului în care este înma­triculată firma în termen de 15 zile de la apro­barea situaţiilor financiare anuale. Decla­raţia nu trebuie depusă de regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale şi societăţile deţinute integral sau majoritar de stat.

Businessman on the road to success in business.

Citiți continuarea pe zf.ropiese-auto-mangalia.ro

carturesti.ro%20


Leave a Reply