Sărbătorirea Unirii Principatelor Române la Colegiul Economic Mangalia

0
1326

Centrul de Documentare și Informare din cadrul Colegiului Economic Mangalia a organizat azi, 23 ianuarie 2020, un nou eveniment cultural dedicat Unirii Principatelor Române, parte a proiectului județean ”Unitate în diversitate pe pământ românesc”, inițiat de Inspectoratul Școlar Constanța.

Lecția interdisciplinară „Rolul elitelor intelectuale și politice în înfăptuirea Unirii Principatelor Române” a fost organizată de echipa pedagogică a C.D.I., condusă de profesor documentarist Negoiță Ibolya și s-a desfășurat în colaborare cu Școala Gimnazială ”Gala Galaction”.

Lecția a fost concepută astfel încât să ofere posibilitatea de reflecție și dezbatere pe marginea unui subiect esențial din istoria României, dar și contextualizării activităților de învățare și experimentarea lor în situații autentice care necesită folosirea competențelor dobândite de elevi în cadrul mai multor discipline. Analiza documentelor istorice, evocarea operelor din epoca eroică a literaturii române și arta grafică s-au îmbinat armonios și au reconstituit pentru câteva momente atmosfera epocii unioniste.

Elevii clasei a X-a C din cadrul Colegiului Economic, coordonați de domnul profesor Sandu Mihai, au prezentat lucrări despre: Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri, Grigore Alexandrescu, Costache Negri, Ion Heliade Rădulescu, Constantin Negruzzi, George Sion, Cezar Bolliac, Dimitrie Bolintineanu, George Baronzi, Dimitrie Rallet, Alecu Donici, C.D. Aricescu, George Creţeanu, George Tăutu, D. Dăscălescu, I.A. Lepădatu, oameni polivalenți care au racordat și sincronizat cultura românească la spiritul timpului. La rândul lor, elevii Școlii Gimnaziale Gala Galaction, au organizat o expoziție de colaje dedicate personalităților Unirii.

La activitate au participat si doamnele directoare Raluca Simona Ciobănel şi Cornelia Tănase, elevi şi cadre didactice din cadrul Colegiului.


Mangalia News, 24.01.2020.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply