ALIMENTELE cu efect pozitiv asupra TELOMERILOR, enzimele nemuririi

0
4285

ALIMENTELE cu efect pozitiv asupra TELOMERILOR, enzimele nemuririi.

Cercetările făcute de mai multe echipe medicale de la Universitatea Michigan, SUA, arată că alimentaţia naturală are un efect pozitiv incontestabil asupra telomerilor – terminaţiile cromozomilor care păstrează tinereretea şi integritatea materialului genetic uman. Secretul pentru prelungirea vieţii ar consta într-o procedură de prelungire a telomerilor – segmente de ADN situate la extremitatea cromozomilor, al căror rol este acela de a proteja cromozomii împotriva degradării.

Medicamentul tinereţii şi sănătăţii veşnice

Potrivit savanţilor, lungimea telomerilor este direct proporţională cu tinereţea biologică şi cu speranţa de viaţă a oamenilor. La fiecare diviziune celulară, telomerii se scurtează şi pierd astfel informaţia genetică. Scurtarea telomerilor, care se produce progresiv, este cauzată de incapacitatea organismului de a mai produce suficientă telomerază – o enzimă care împiedică scurtarea telomerilor şi reface secvenţele de ADN telomeric odată cu înaintarea în vârstă. Când acest lucru se întâmplă, cromozomii se pot deteriora, ceea ce poate accelera procesul de îmbătrânire. În prezent, sutele de cercetători muncesc asiduu la descoperirea unei căi de a activa telomerazele, respectiv, enzimele care controlează telomerii, şi care va ajută oamenii să trăiască mult peste 100 de ani. Concret, cercetătorii se află în plină cursă de descoperire a unei metode de alungire a telomerilor, a medicamentului care poate da înapoi ceasul biologic, care poate întineri cromozomii şi implicit, organismul care îi conţine. Alimentaţia şi telomerii În prezent, substanţele de sinteză folosite pentru activarea telomerazelor s-au dovedit mult prea cancerigene. Pe de altă parte, cercetătorii au descoperit alimente care au aceeaşi acţiune, fiind, totodată, printre cele mai puternice antitumorale cunoscute. Numeroasele cercetări făcute de mai multe echipe medicale sugerează că o alimentaţie naturală şi curată reîntinereşte organismul, prin efectul pozitiv incontestabil asupra telomerilor.

Telomerii pastreaza tineretea materialului genetic

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Conform ultimelor descoperiri, cele mai puternice activatoare de telomeraze sunt:

Coaja fructelor închise la culoare

Coaja fructelor închise la culoare este foarte bogată în resveratrol. Resveratrolul este o substanţă puternic antioxidantă, care, potrivit savanţilor, prelungeşte telomerii, protejând AND–ul celulelor umane de mutaţiile periculoase. Cele mai bogate surse naturale de resveratrol sunt prunele, strugurii negri, coacăzele negre şi afinele.

Cruciferele

Cruciferele sunt o familie de legume care au floarea cu patru petale, în formă de cruce, de unde şi denumirea. Cruciferele secretă în mod natural substanţe pe bază de sulf, cu un puternic efect anti–tumoral şi care activează, în acelaşi timp, telomerazele. Cele mai active dintre crucifere sunt broccoli, varza roşie, varza albă şi conopida.

Oleaginoasele naturale

Oleaginoasele naturale sunt bogate în acizi Omega 3 – 6 – 9, cu efect de reîntinerire. Cele mai puternice oleaginose naturale sunt: uleiul de rapiţă, miezul de nucă, seminţele şi uleiul de in, germenii de grâu, migdalele crude, măslinele naturale (netratate pentru culoare).

Hrana moartă, duşmanul integrităţii telomerilor

Hrana foarte procesată scurtează telomerii şi implicit, viaţa. Zahărul, cerealele decorticate (făina albă), prăjelile, grăsimile modificate (margarina), majoritatea E–urilor sintetice, excesul de carne roşie sau de alcool reduc într-un ritm foarte alert dimensiunea telomerilor.

Urmările sunt dezastruoase şi constau în îmbătrânirea prematură a celulelor, producerea mutaţiilor maligne, accelerarea apariţiei cancerului şi a bolilor degenerative, care micşorează semnificativ speranţa de viaţă.

Sursa: https://topremediinaturiste.ro/alimentele-cu-efect-pozitiv-asupra-telomerilor-enzimele-nemuririi/


Citiți și: Descoperirea incredibilă a cercetătorilor. Metoda prin care oamenii ar putea trăi mii de ani

Un nou studiu publicat de oamenii de ştiinţă de la Arizona State University şi Texas A&M University a anunțat o descoperire în studiul ADN-ului plantelor, care ar putea ajuta la descoperirea unei ”gene a nemuririi”, arată CNN.

Deşi aceasta nu ar asigura nemurirea, aşa cum sugerează numele, ea ar putea permite oamenilor, în teorie, să trăiască pentru o perioadă de câteva mii de ani. „Este pentru prima oară când am reuşit să identificăm structura detaliată a telomerazei din plante”, spune dr. Julian Chen, co-autor al studiului şi profesor de biochimie la Arizona State University, SUA. 

Telomeraza este o proteină asociată cu rezistenţa la procesul de îmbătrânire şi enzima care creează ADN-ul telomerilor, structurile localizate la vârful cromozomilor noştri, care sunt însărcinate cu protejarea celulelor de procesul de îmbătrânire, în timp ce se multiplică. (continuarea, AICI).


Mangalia News, 24.11.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply