Weekend literar. Scriitorul Lucian Ciuchiţă își lansează romanele ”L’ile du Purgatoire” și ”Ce caută povestea mea în filmul lor?”, concomitent, la Montreal și la București!

0
1766

Am primit recent un telefon de la scriitorul Lucian Ciuchiță (pe care îl ascultasem în emisiunea “Serviciul de noapte cu Alexandru Rusu”, de la Radio România Actualități și am fost invitat la o întâlnire cu cărțile sale, la Librarium TNB (noua librărie de la Teatrul Național București). A fost o seară fascinantă, dar aștept cu interes lansarea  romanului “Ce caută povestea mea în filmul lor?”, de Lucian Ciuchiță, care va avea loc in cadrul Targului Gaudeamus, duminică 24 noiembrie, ora 16.00, la Sala Mircea Santimbreanu, Corp B2. 

Între timp, primesc o veste extraordinară de la Lucian (redau exact mesajul primit): “Romanul L’ile du Purgatoire – Lucian Ciuchita se lanseaza astazi, la Salon du Livre de Montreal… In catalogul de mai jos veti gasi romanul L’ile du Purgatoire, la pagina 87, din cele 310. Am copiat aceasta pagina…

L’Île du Purgatoire – Lucian Ciuchiţă.

Collection Edilivre ISBN: 9782414301133 • 392 pages • Thème: Roman et Nouvelle Lieu de résidence: Roumanie, Bucarest.

DESCRIPTION Parce que les infractions se multipliaient très vite et les prisons étaient pleines de délinquants, un sénateur américain eut l’idée de constituer des prisons sur des navires, des navires hors d’usage, situés en plein milieu de l’océan, avec des coûts minimaux, sans gardiens et sans possibilité d’évasion. Dans une de ces prisons arriveront Melissa et Seed, représentants l’intérêt d’« institutions » diamétralement opposées à ce système carcéral. Il ont un seul but: la libération du savant Simon et le ramener à « l’institution » à laquelle il appartient. Cette mission est d’autant plus périlleuse que la prison est constituée de quatre pétroliers disposés en carré et ancrés sur un volcan sous-marin. Jamais une « arche de Noé » n’a été remplie d’autant de « fous et déséquilibrés »…”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Am obținut de la autor o declarație în exclusivitate, pentru cotidianul online “Mangalia News” (și promisiunea că va trimite și imaginile cărților sale care se vor lansa la Montreal și la GAUDEAMUS).

“Romanul a depășit granițele Europei, ajungând pe continentul Nord-American, în Canada. Din păcate, eu nu voi putea participa la acest eveniment, intrucât imi lipsesc resursele necesare… In schimb, cartea va fi prezentă la Salonul de Carte din Montreal și sperăm să fie apreciată atât de cititorii canadieni, cât și de românii stabiliți în Canada. Este o carte despre România și mă bucur că ea va avea impact și pe continental nord-american. Cititorii interesați pot cumpăra cărțile mele atât de la GAUDEAMUS, de la standul unei edituri francize, cât și de la Montreal…, chiar dacă autorul nu va fi prezent acolo. Îi aștept pe cititorii “Mangalia News” (și pe cei ai canalului american de televiziune „Arca TV”), la lansările de la Montreal și de la GAUDEAMUS!”

Închei aici această “relatare la cald” și urmează să transmit, când primesc, și ceea ce autorul a promis să îmi trimită rapid: coperțile romanelor sale, o prezentare a sa și imagini cu el.

Pentru “Mangalia News”, cu prețuire, prof. dr. Ioan Iacob, noiembrie 2019.    

UPDATE – Scurtă prezentare

Scriitorul Lucian Ciuchiță a debutat în 1996, cu volumul de versuri “Oameni si Țărmuri”, cu prefața scrisă de Marin Sorescu. Au urmat alte doua volume: “Căutătorul de Zimbri” (1999) și “Florile Binelui” (2012). In anul 2005, a publicat primul roman – “Disparitia”, un policier cu trimiteri filozofice. In perioada 1997-2006, a publicat mai multe carti economice si o analiza a fenomenului terorist contemporan. A scris trei scenarii de film de lung metraj si a realizat trei filme documentare. Este membru al Uniunii Cineastilor din România din 1991, in Asociatia Dramaturgilor de Film.

In ultimii ani a scris si publicat alte zece romane: Insula Purgatoriului (roman distopic); 

Copoiul din Cardiff (roman politist-filozofic), Taifun in adancuri (thriller), Gemenii lui Bormann (roman istoric), Celeste – Planeta Purgatoriului (SF, fantasy), un volum de eseuri filozofice intitulat “Monada Ratiunii”, romanul pamflet “Deșertul fluturilor albi”, apoi ”Submarinul teroristilor” (roman de spionaj) si romanul semi-autobiografic, “250 de kilometri si un secol de amintiri”, “Pasărea de Foc a tinereții” (roman), “Plutonul natafletilor” și alte povestiri…

Cel mai recent roman al său, “Cuțitele roșii“, s-a lansat la Muzeul Literaturii Române. Romanul “L’ile du purgatoire”, lansat la Salon du Livre-Paris, pe 17 martie ac, se bucură de recunoastere internationala, fiind promovat in tarile francofone. Romanul amintit este prezent si la Salon du Livre de Montreal din 20-25 noiembrie…

Așadar, avem romanul L’ íle du Purgatoire, care se lanseaza la Montreal, apoi afisul de la Libris Editorial, sâmbătă, 23 noiembrie, ora 17.30, intalnirea scriitorului cu cititorii, la Standul Libris, apoi duminica 24 noiembrie, la ora 16.00, lansarea romanului “Ce caută povestea mea în filmul lor?”, la Sala Mircea Santimbreanu, Corp B2.

Un adevărat weekend literar!

 


UPDATE 2 – Altă recentă apariție, pe care v-o recomandăm: GENERAȚIA de lut.

”Tuturor celor care au curajul sa lupte cu existenta si care reusesc sa se ridice de fiecare data, cand sunt doborati pe nedrept la pamant; celor care, cu demnitate, se exprima fara frica si emit idei de valoare; celor care spera intr-un viitor luminos si armonios intelectual, mai echilibrat material si mai aproape de asteptarile reale ale umanitatii si tuturor cautatorilor care au puterea sa mearga mai departe, sa depaseasca orice obstacol aparut in viata si care au inteles ca nu trebuie sa te opresti niciodata atunci cand vrei sa evidentiezi adevarul si sa promovezi valorile reale ale spiritualitatii.

…Tot spălare a creierelor este și incultura propovăduită în absolut toate domeniile, care a dus, efectiv – și nociv – la o ruptură între generații. Tinerii de astazi, câți mai citesc, citesc numai “importuri”: “Harry Potter”, “Lord of the Rings”, “Game of Thrones” si alte bestseller-uri, din fericire fiind inca feriti de pasiunile cititorului american, care pretinde că se numesc “Cărți grafice” benzile desenate pe care, pe vremuri le citeau, la noi, copiii de 6-8 ani. De aici, de la lecturile lor, li se trage si viziunea ocultă asupra lumii si asupra vietii, in general si, implicit, ruptura dintre generatii”. […] Dr. Lucian Ciuchiță.


MN: Din scrierile și despre proiectele domnului profesor dr. Ioan Iacob, cotidianul online Mangalia News a adunat și publicat câteva pagini cu articole pe care vă invităm să le (re)citiți AICI.


Mangalia News, 24.11.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply