Acord de colaborare între MRP și Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS)

1
1006

Una dintre cele mai active și implicate organizații studențești a devenit partener al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Ministrul Natalia-Elena Intotero a semnat marți un acord de colaborare cu Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), reprezentată de președintele Robert Stredie. LSRS are filiale în 10 țări cu importante comunități de tineri români, între care Marea Britanie, Olanda, Germania, Italia, Franța.

Prin acest parteneriat va fi posibilă menținerea unei legături cât mai strânse cu studenții români de peste hotare, precum și promovarea măsurilor prin care Guvernul României îi încurajează pe tineri să revină în țară la încheierea studiilor.

MRP și LSRS își propun să deruleze proiecte și acțiuni comune atât pentru păstrarea identității românești, cât și pentru promovarea imaginii României în străinătate.

De asemenea, acordul va fi un instrument important pentru diseminarea în comunitățile studenților români de peste hotare, a campaniilor de informare inițiate de MRP. Prin campanii precum “Informare acasă! Siguranță în lume!”, tinerii pot afla informații despre drepturile și obligațiile pe care le au în țările gazdă, despre riscurile la care se expun odată cu decizia de a studia în afara României, dar și despre instituțiile cărora li se pot adresa în caz de nevoie.

Ministrul Natalia-Elena Intotero a subliniat că prin documentul semnat astăzi se dorește și încurajarea a cât mai multor tineri care își doresc să revină acasă, prin identificarea unor oportunități de carieră și de internship în cadrul administrației publice, inclusiv în MRP. România are nevoie de experiența și de valoarea tuturor tinerilor săi, indiferent de locul unde au ales să își finalizeze studiile.


Mangalia News, 24.07.2019.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply