‘Gură de aer’ pentru Spitalul Mangalia: Are cinci anesteziști!

0
1350

Una dintre problemele cu care se confruntă aproape toate spitalele, dar care în Mangalia era din ce în ce mai gravă, o reprezintă lipsa medicilor anesteziști. În prezent, se poate spune că Spitalul Municipal Mangalia are parte de vești îmbucurătoare, căci începând de luni, 13 mai a.c., intra în vigoare contractul de prestări servicii încheiat cu cel de-al cincilea anestezist care va activa în cadrul unității.

„Este o gură de aer pentru noi, avem cinci săli de operații, fluctuație de pacienți, era nevoie de anesteziști”, a subliniat Alina Dan, managerul spitalului.

Conducerea Spitalului Municipal Mangalia a arătat, încă de anul trecut, faptul că se confruntă cu lipsa medicilor anesteziști. În concesință, au fost făcute demersuri, ultimul dintre acesta fiind lansarea unui anunț public, la jumătatea lunii aprilie a.c., pentru încheierea de contracte pentru servicii medicale. În modul acesta a fost contractat cel de-al cincilea medic anestezist care va activa în cadrul spitalului, care-și va începe activitatea de luni, 13 mai a.c. În felul acesta, ne-au precizat reprezentanții instituției, vor activa doi anesteziști angajați ai spitalului și alți trei, pe bază de contract de prestări servicii.

În altă ordine de idei, în prezent se desfășoară lucrări la Pavilionul C. „Îl reorganizăm puțin, facem un cabinet cu patru paturi pentru Compartimentul de Oncologie, o sală de tratament pentru ORL și Pneumoftiziologie, o sală pentru spitalizarea de zi pentru Medicină Internă. Sunt cabinete pe care le dotăm cu paturi, noptiere, mese de tratament”, a arătat managerul Alina Dan. (F.B, replicaonline.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro