Studiu NASA: 98 % dintre copii se nasc genii, iar pe parcurs școala le distruge creativitatea

1
1389

Studiu NASA: 98 % dintre copii se nasc genii, iar pe parcurs școala le distruge creativitatea.

O echipă de oameni de știință de la NASA, care a elaborat un studiu pentru testarea capacității creative a cercetătorilor, a ajuns la o concluzie șocantă: ”Ne naştem genii, dar sistemul de educație școlară și socială este destinat să ne blocheze creativitatea”. 

Într-un interviu senzațional pentru TEDxTuscon Dr. George Land, a dezvăluit ca a fost contactat de NASA, cerându-i să conceapă un test specializat, care să le permită să măsoare în mod eficient potențialul de creativitate al angajaților NASA. Testul a fost un succes, însă a deschis calea și spre alte întrebări: de unde vine creativitatea, ne naștem cu ea sau o învățăm?

In cadrul interviului, Land a vorbit despre rezultatele șocante ale testelor de creativitate pe care el și echipa sa le-au elaborat în cadrul proiectului NASA. Sarcina echipei psihologilor a fost de a alcătui un test care să permită evaluarea și măsurarea potențialului creativ al copiilor preșcolari. Rezultatul i-a șocat chiar și pe psihologi.

În general, testul le propunea copiilor diferite sarcini clare, sugerându-le să le rezolve într-un fel sau altul. Testul a fost efectuat pe 1600 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 5 ani. Oamenii de știință au fost pregătiți pentru multe, dar ceea ce au descoperit i-a derutat. S-a dovedit că în categoria de vârf a testului, considerată de psihologi ca fiind „genialitate”, au ajuns 98% dintre copii!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea aici.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply