Un investitor neamț obține energie electrică din gunoiul românesc. Cum reușește?

0
1911

Un investitor neamț obține energie electrică din gunoiul românesc. Cum reușește?

Un om de afaceri german a adus în România o tehnologie prin care transformă gunoiul din tomberoanele românilor în energie electrică ieftină. Michael Dietrich are o fabrică la Filipeștii de Pădure (jud. Prahova), care arată ca trei farfurii zburătoare.

Investiția se numește „stație de producere a energiei regenerabile în cogenerare, din biogaz”, dar mai pe românește e vorba despre niște instalații care simulează la o scară uriașă ce se petrece în stomacul unei vaci.

Deșeurile menajere sunt tocate într-un motor după care pasta rezultată se introduce în niște recipiente imense închise ermetic unde se lasă la fermentat. Prin fermentare se produce gaz, iar gazul e captat în acoperișurile-baloane și de acolo e transportat la un motor care produce curent electric şi căldură.

Energia electrică şi termică produsă aici este cu o treime mai ieftină decât cea pe care o furnizează rețeaua națională. Nu e nevoie de foarte mult gunoi. De exemplu dintr-o basculantă de cipsuri expirate, Dietrich ar putea să țină aprins un bec, fără întrerupere, timp de 70 de ani. Energia produsă e suficientă cât să asigure noaptea iluminat electric unei locuințe cu două camere, pe durata vieții unui om.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Se poate face curent electric din orice este masă organică: din cipsuri, din iaurt, din capsule de medicamente. Potențialul României este uriaș. Toată lumea ar putea să beneficieze de o energie electrică și termică mai ieftină”, spune Dietrich de la umbra instalațiilor sale.

Mai mult, pe infoalert.ro


COMENTARII:

Nicolae Bacila: Si care e noutatea? Producerea de biogaz se cunoaste de mult, dar românii au fost prea putin receptivi. Si la Mangalia s-a construit o statie pilot de biogaz (proiectul lui Buleci, inginer sef de la S.N.Mangalia) care, dupa scurta vreme nu a mai functionat, pentru ca ”binevoitorii” au umplut rezervorul de fermentatie cu pamant… Asa se compromit proiecte care scot aur din gunoi, iar noi suntem prea risipitori…, asa cum ne risipim acum nu numai prezentul, dar si viitorul…

Tutza Burlacu: Neamțul este doar investitorul, căci creierul a fost inginerul Buleci, pe vremea comunismului, când avea construite mai multe astfel de stații si în jud. Tulcea, Brăila, Galați. Acum probabil toate sunt pline cu pământ. 😭



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply