Marius Horia Tutuianu: Marea Neagră este încă un mister pentru cercetători. Arheologii din Constanța vor avea noi instrumente de analiză a adâncurilor

0
1307

Marius Horia Tutuianu: ”Marea Neagră este încă un mister pentru cercetători. Arheologii din Constanța vor avea noi instrumente de analiză a adâncurilor. Astăzi (17 septembrie 2018, n.r), am semnat proiectul „Patrimoniul cultural comun – Sursă pentru dezvoltarea antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre”, cu o valoare de 940.000 euro.

În cadrul proiectului, cea mai importantă achiziție pentru Consiliul Județean Constanța o constituie aceea a unor echipamente specifice pentru dotarea unui laborator, în cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, specializat în arheologie submersă, crearea unei hărţi a patrimoniului subacvatic, crearea unor holograme ale siturilor subacvatice. Astfel vom putea aduce la suprafață comorile aflate în adâncuri”. (sursa: Facebook – Marius Horia Tutuianu).


MN: Cotidianul online Mangalia News a publicat de-a lungul anilor o serie întreagă de articole despre comorile istorice din zona Cetății Callatis, aflate sub valurile Mării Negre, susținând înființarea unui Parc Arheologic Subacvatic la Mangalia

Să fie într-un ceas bun, stimate domnule președinte Marius Horia Tutuianu! Cât mai multe proiecte ambițioase realizate, pentru Cultură și Turism, pentru Județul Constanța!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 17.09.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply