Damen Shipyards Group și Skoon Energy au semnat un acord de cooperare pentru promovarea solutiilor durabile de transport naval

0
2230

Damen Shipyards Group și Skoon Energy au semnat un acord de cooperare pentru promovarea tranziției energetice în industria navală. Acordul imbina 90 de ani de experienta Damen cu dinamismul unui nou start-up, fondat in 2017, de catre Daan Geldermans si Peter Paul van Voorst, doi studenti ai Universitatii Tehnologice din Delft.

Damen este renumit pentru abordarea inovatoare a construcțiilor navale și este bine cunoscut pentru îmbunătățirea durabilității portofoliului de produse care rezultă din aceasta. Exemplele recente includ numeroase nave propulsate hibride, GNL și complet electrice. Skoon se concentrează pe electrificarea pe scară largă a propulsiei navelor, prin gestionarea unei rețele de partajare a bateriilor și a huburilor de încărcare amplasate strategic, cu o aprovizionare cu 100% energie curată. Bateriile swappable ale Skoon Energy – cunoscute sub numele de Skoonboxes – sunt planificate pentru încercarea la bordul unei nave diesel-electrice, în cursul acestui an.

Ca o companie nouă, Skoon va beneficia de experiența vastă a Damen în proiecte complexe și internaționale de construcții navale, precum și în rețeaua comercială globală.

Fondatorul Skoon Energy, Peter Paul van Voorst, spune: “Prin acest parteneriat, Damen își demonstrează angajamentul de a permite soluții durabile în cadrul industriei maritime. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm împreună cu Damen, pentru a face ca transportul electric să fie complet normativ în industria maritimă“.

Directorul comercial Damen, Arnout Damen, a spus: “Din experiența noastră, știm că colaborarea, schimbul de cunoștințe și idei, este un factor crucial în stimularea inovării și încurajarea unei durabilități îmbunătățite. Ideea Skoon Energy a atras rapid imaginația industriei noastre. Concentrarea lor pe îmbunătățirea performanței de mediu a industriei maritime este în întregime aliniată la ambițiile noastre și așteptăm un parteneriat excelent, pe măsură ce lucrăm împreună, pentru a face ca propulsia navelor electrice de mare capacitate să devină realitate”. (Articolul original, aici).


Mangalia News, Luni, 30 iulie 2018.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply