DMHI: DIN NOU A FOST AMÂNATĂ PRELUAREA ȘANTIERULUI NAVAL MANGALIA! ANGAJAȚII SUNT FOARTE NEMULȚUMIȚI

0
2647
DMHI în ceață…

În cursul zilei de vineri, 11 mai, urma să aibă loc un eveniment marcant pentru locuitorii din Mangalia: ar fi trebuit să aibă loc festivitatea de preluare a Șantierului Naval de către compania Damen. Din nefericire, și de această dată a fost amânat evenimentul, deși oamenii se apucaseră de pregătiri.

Astăzi, la sediul Ministerului Economiei ar fi trebuit să fie semnat contractul de asociere încheiat între Damen și statul român, dar acest lucru nu s-a mai finalizat. Iar asta s-a știut de-abia azi, la ora 15.00, când angajații șantierului au aflat că se va amâna cu cel puțin o săptămână semnarea contractului.

Liderul sindicatului Navalistul, Laurențiu Gobeajă, a ținut legătura permanent cu purtătorul de cuvânt al ministerului, Alex Macoveiciuc, iar acesta nu a confirmat că azi ar fi fost planificată tranzacția de acțiuni. El a precizat că este posibil să se încheie săptămâna viitoare.  În schimb, conducerea societății l-a anunțat că tranzacția nu va mai avea loc azi ci este posibil ca ea să aibă loc peste o săptămână sau două.

Și asta deoarece înainte de a fi preluat Șantierul Naval de către compania Damen, ar trebui să fie finalizate concomitent trei probleme: – să aibă loc tranzacția, să se cesioneze 2% din pachetul de acțiuni de către Damen, cu titlu gratuit, către Șantierul Naval și să se încheie contractul de asociere între cele două societăți.

Chichița nesemnării  contractului pare a fi chiar faptul că acest contract de asociere nu a fost încă încheiat.

Din păcate, potrivit lui Laurențiu Gobeajă, angajații s-au agitat foarte tare și l-au întrebat chiar dacă nu mai este nevoie să facă un miting de protest sau să meargă, iar, la București, la sediul ministerului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

”Oamenii se agită foarte tare. Dar, un nou protest, cui ar mai folosi, la ora actuală? Noi vom mai aștepta o săptămână sau două și sperăm ca între timp lucrurile să fie finalizate. Toți angajații au aflat de această amânare și a fost pentru toți o deziluzie cumplită.  Este deja pentru a doua oară când se amână și sperăm că este pentru ultima oară”, ne-a spus Laurențiu Gobeajă.

Exact ca în povestea ”Petrică și lupul”….

Reamintim că negocierile dintre statul român și investitorul strategic interesat în Șantierul Naval DMHI Mangalia au fost finalizate în seara zilei de miercuri, 21 martie.

Astfel, Șantierul Naval 2 Mai S.A Mangalia va renunța la exercitarea dreptului de preferință cu privire la achiziția pachetului de acțiuni deținut de Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries S. A Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shypyards Group să cesioneze, cu titlu gratuit, către Șantierul Naval 2 Mai S.A, 2% din pachetul de acțiuni, astfel încât structura de acționariat a Societății Mixte care rezultă în urma asocierii să arate astfel: 51% Șantierul Naval 2 Mai S.A și 49% Damen Shipyards Group.

În data de 10 noiembrie a anului trecut, scriam acest articol: 

ESTE OFICIAL: COMPANIA OLANDEZĂ DAMEN A CUMPĂRAT COTA MAJORITARĂ A ȘANTIERULUI NAVAL DAEWOO DIN MANGALIA

Maria Ionescuordinea.ro, 10.05.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply