Corul GALACTEEA în concert, alături de violonistul Alexandru Tomescu, pe scena Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța [VIDEO]

0
1910

Corul GALACTEEA în concert, alături de violonistul Alexandru Tomescu, pe scena Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța.

Vioara lui Stradivarius a răsunat miercuri seara, pe scena Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța. Artistul Alexandru Tomescu a demonstrat că adevărata putere care-i  unește pe  români, în  Anul Centenarului și nu numai, este muzica.  Concertul de la Constanța este și cel care a deschis Turneul Internațional Stradivarius, aflat la ediția a XI-a, un proiect Radio România.

Violonistul Alexandru Tomescu nu a ales la întâmplare ca cetatea Tomisului să fie cea în care va deschide ediția a XI-a a Turneul Internațional Stradivarius. La vârsta de numai 9 ani, a debutat alături de Orchestra Simfonică din Constanța și de maestrul Mihail Chica, într-un concert pentru două viori. Timpul a trecut, dar orașul i-a rămas artistului Alexandru Tomescu la fel de drag. Miercuri, de la ora 19:00, la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski“, a susținut concertul intitulat „Balada – un secol de muzică“.

„Muzica întotdeauna a avut această putere de a uni oamenii, de a-i face să se simtă împreună. Eu cred că într-adevăr, în acest an al Centenarului, muzica românească pe care o propun împreună cu pianista Angela Drăghicescu ne va face să redescoperim valorile și frumusețile noastre. Nu prezint doar lucrări de George Enescu, vor fi trei lucrări mai cunoscute de-ale sale, dar este vorba și despre o mulțime de alți compozitori care poate au fost în umbra sa. Mă gândesc la Dinu Lipatti, Constantin Nottara, Mircea Chiriac, Mihai Jora, Tiberiu Olah – compozitori care vor fi aduși la lumină, acum, pentru bucuria noastră, a tuturor“, afirmă violonistul Alexandru Tomescu.

Artistul a mai adus un element de noutate în acest turneu. Magia muzicii a fost asigurată nu doar de invitați de top, ci și de vocile copiilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Toată lumea cunoaște celebra «Baladă pentru vioară» și pian a lui Ciprian Porumbescu. Ei bine, anul acesta am pregătit publicului o surpriză aparte. Și anume să aduc, alături de sunetul viorii, un cor, un cor de copii. La Constanța va fi vorba despre corul Galacteea, dirijat de Andreea Imre Rusu, care va urca alături de mine pe scenă pentru a oferi publicului această Baladă într-o versiune inedită“, mai spune violonistul Alexandru Tomescu.

După Constanța, concertele din cadrul Turneului Internațional Stradivarius vor continua săptămâna aceasta la Brăila și Brașov. (sursa text: radioconstanta.ro; sursa video: Fb).


Turneul International Stradivarius – 9 mai
Miercuri, 9 mai, alături de Alexandru Tomescu, corul ”Galacteea” dirijat de Andreea Imre Rusu, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța. #TurneulInternationalStradivarius a început.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply