10 motive ca să bei suc de morcovi, un adevărat elixir al sănătăţii

0
884

Consumat simplu sau în combinaţie cu alte legume sau fructe, sucul de morcovi este un elixir al sănătăţii.

Aduce numeroase beneficii organismului nostru, pentru că abundă în vitamine şi minerale. Iată câte motive aveţi ca să beţi suc de morcovi!

  1. Stimulează pofta de mâncare, contribuie la cicatrizarea formaţiunilor ulceroase gastro-intestinale, dizolvă formaţiunile canceroase şi are un aport important în menţinerea structurii dinţilor.
  2. Reglează nivelul de zahăr din sânge. Morcovii au un conţinut bogat de carotenoide, care ajută la scăderea nivelului de zăhar din sânge.
  3. Are efect benefic asupra plămânilor, protejează sistemul respirator de infecţii şi reduce efectele negative ale fumatului. 
  4. Combate anemia şi astmul, dar poate preveni şi depunerile de colesterol de pe vasele de sânge, luptând astfel împotriva aterosclerozei. Bogat în vitamina A, previne uscarea pielii şi a părului. Este recomandat şi în tratarea psoriazisului, dar ameliorează şi acneea. 
  5. Are şi efect alcalin, contribuind la reglarea acidităţii din sânge. Sucul de morcovi conţine vitamina A, vitamina C, D, E şi K, dar şi minerale precum magneziu, potasiu şi calciu.
  6. Ajută ficatul să se regenereze şi-l protejează împotriva efectelor toxice ale chimicalelor din mediu. De aceea, mai este cunoscut şi sub numele de „sucul de aur al vindecării.”
  7. Fructele şi legumele de culoare portocalie sunt asociate cu un risc mai scăzut de debut al bolilor coronariene. Astfel, consumul regulat de morcov scade riscul apariţiei acestor afecţiuni cardiace cu 32%.
  8. Poate fi folosit ca tratament naturist şi în cazul constipaţiei: amestecă 5 părţi de suc de morcovi cu o parte suc de spanac crud şi consumă în mod regulat.
  9. Sucul de morcovi menţine sănătatea ochilor şi o vedere optimă. Totodată, are un afect antiinflamator, fiind indicat în artrită, reumatism, gută etc. 
  10. Are efect pozitiv asupra sistemului imunitar, mărind capacitatea organismului de a lupta împotriva infecţiilor. O ceaşcă mică de suc de morcovi consumată în fiecare dimineaţă, timp de o săptămână, poate ajuta la eliminarea viermişorilor intestinali la copii, conform www.garbo.ro. (sursa: click.ro).


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply