Ana-Maria Bocai: Nu ne-am întâlnit niciodată, dar atunci când există voință și iubire de frumos, nimic nu este imposibil!

0
1997

Gândurile așternute pe coperta cărții mele (Descântec de iubire, n.r) dovedesc delicatețea, sensibilitatea și bunăvoința cu care mintea și sufletul s-au apropiat de poemele mele.
Și cum putea să fie altfel un om care scoate la lumină trecutul și îi dă viață!
Când profesia devine pasiune, cu aceeași sensibilitate și delicatețe te apropii de istorie, pentru că eu cred că istoria are sufletul ei, este povestea tuturor sufletelor care au trăit în trup cândva.

Mulțumesc pentru acest dar, domnului Cercetător științific doctor Sorin Marcel Colesniuc.

”Ana Maria Bocai a fost atrasă de lumea artei încă din anii copilăriei, perioadă a vieții sale în care a îndrăgit muzica și teatrul. A debutat în lumea poeziei în anul 2013, cu volumul de versuri „Eu cred că mai există iubire”, iar în anul 2015 a publicat o nouă carte de poezii „De nu ai fi tu, ce aş fi fost?”. Atunci când nu scrie poezii, Ana Maria Bocai publică articole, interviuri, cronică de teatru și spectacol în diverse reviste de cultură din țară și din Republica Moldova.

În acest volum, autoarea descrie, cu o deosebită sensibilitate, relația pe care o are cu Dumnezeu, ne spune despre Eminescu și Brâncuși, vorbește despre visele și iluziile sale, despre soare, valurile mării și pescăruși, despre toamnă, flori și fluturi, dar, cel mai mult, vorbește despre dragoste, iubire și dor. Deosebit de frumoase, consider eu, sunt versurile: „Mi-e tare dor să-mi fie dor, Mi-e dor să fiu cu tine.”

În general, îmi face plăcere să citesc poezii și sunt bucuros că pot recita, în cercuri restrânse, de prieteni, câteva zeci de poezii din literatura clasică. Așadar, am citit cu plăcere și încântare poeziile adunate în acest volum și le recomand tuturor prietenilor Anei-Maria Bocai, să le citească întinși pe un șezlong la țărmul mării, în serile călduroase de vară, când luna plină răsare din mare înainte ca soarele să apună, când pescărușii zgomotoși își caută loc de odihnă, când valurile de peste zi se liniștesc și marea devine calmă și pregătită pentru noapte”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cercetător științific doctor Sorin Marcel COLESNIUC,
Director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.


Mangalia News, 16.03.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply