Viorel Ștefan, despre preluarea de către stat a șantierului naval Mangalia: ‘Va trebui, probabil, să modificăm legislația’

0
2172

Viorel Stefan, propus vicepremier, a afirmat luni, referindu-se la o eventuala preluare de catre stat a capitalului majoritar al șantierului naval de la Mangalia, ca este posibil sa fie modificata legislatia care interzice statului roman sa achizitioneze actiuni, relateaza Agerpres.

Intrebat, la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului, daca noul Guvern isi mentine intentia anuntata de fostul premier Mihai Tudose, ca statul sa preia majoritatea capitalului santierului naval de la Mangalia, Viorel Stefan a raspuns:

“Statul roman are dreptul sa isi exercite dreptul de preemptiune pe de o parte, pe de alta parte, exista o norma legala, din legea privatizarii (…), care interzice statului roman sa achizitioneze actiuni. Va trebui probabil sa modificam si legislatia, ca sa permitem ca statul sa negocieze pe picior de egalitate cu partenerii implicati in preluarea acestui proiect. Compania care intentioneaza sa preia a cerut negatie din partea statului roman, se află in tratative cu reprezentanti ai Ministerului Economiei”.

El a precizat ca urmeaza sa fie gasita “formula optima” in acest caz, deoarece industria constructiilor navale este “foarte grea”.

Citiți continuarea aici.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply