Mihai Fifor: ‘Vom produce un submarin pe un şantier naval românesc’

2
1705

Ministrul propus al Apărării, Mihai Fifor, a declarat luni, la audierea din comisiile de specialitate ale Parlamentului, că trebuie întărite capabilităţile militare ale României şi la Marea Neagră, context în care a anunţat că are în vedere lansarea unui program de înzestrare a Forţelor Navale cu un submarin produs pe un şantier românesc.

“Este foarte mare nevoie de modernizarea forţelor navale. Cred că este un program extrem de ambiţios programul pe care ne propunem să-l lansăm şi să-l ducem spre aprobare în CSAT şi desigur în Parlamentul României, programul înzestrării Forţelor Navale Române cu submarin, deci cu capacităţi de luptă submarină. Un lucru care ar putea să readucă Forţele Navale Române în zona de principal jucător la Marea Neagră, cum ne dorim să fim cu Armată română în ansamblul său”, a afirmat Fifor.

Citiți continuarea în capital.ro.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


2 COMENTARII

  1. De ce nu fac ei in Sectorul 1, santierul militar?
    Ce ii tine sa aduca un management de calitate (sunt multi ingineri navalisti buni plecati in tara cu experienta pe toate tipurile de nave) si sa faca din Sectorul I ceea ce a fost inainte cand se faceu nave militare? Acolo s-au putut face cele mai bune fregate din flota romaneasca si acum nu se poate face nimic, doar blocuri pentru DMHI. Acum cand Damen vrea sa cumpere DMHI-ul…

  2. Dati-i drumul la treaba si asigurati salarii motivante! Se vor întoarce acasa toti oamenii plecati prin santierele Europei. Meseriasi de prima mana, designeri, ingineri, sudori, lacatusi s.a.m.d., nu doar vorbe-n vant!

Leave a Reply