LIMANU: Acțiune de DONARE DE SÂNGE, sâmbătă, 3 februarie, la Şcoala Gimnazială Nr.1

0
1029

farmec.ro
carturesti.ro%20

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Primăria Comunei Limanu şi Şcoala Gimnazială Nr.1 organizează sâmbătă, 03.02.2018, între orele 08:30 – 13:30, o acţiune de donare de sânge.

Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din localitatea LIMANU şi localităţile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcţie de înălţime , constituţie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoza, sifilis, malarie, infecţie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor (sandwich-uri, fructe, lactate) şi cel puțin 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază, la cerere, de:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, scutire de la frecvenţa în ziua donării în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Ce interesați sunt așteptați sâmbătă, 03 februarie 2018, între orele 08:30-13:30, la Şcoala Gimnazială Nr.1 din localitatea Limanu, cu un act de identitate valabil.


Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit!
Este nevoie de cât mai mulţi donatori!
Cheamă-ţi şi prietenii!


Mangalia News, 30.01.2018.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply