Liceele se întrec pentru Centre de excelență în Informatică! Ministerul Educației va înființa 60 de asemenea Centre

0
838

Ministerul Educatiei a inceput un proiect prin care va infiinta 60 de centre de excelenta in tehnologia informatiei, de care vor beneficia elevi de clasele IX-XII. Scolile care vor fi selectate vor fi dotate cu un laborator IT cu 26 de calculatoare performante si o tabla interactiva, iar dascalii vor fi formati de catre profesori japonezi, proiectul avand loc in parteneriat cu Guvernul Japoniei. Desigur, scolile trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a fi selectate.

Pentru a fi eligibila, o scoala interesata trebuie sa transmita la inspectoratul scolar o scrisoare de intentie prin care isi asuma un program deschis de cel putin zece ore pe saptamana adresat copiilor din comunitate interesati sa participe la activitati, pe o durata de cel putin doi ani de la data punerii in functiune a centrului.

De asemenea, se angajeaza ca fiecare cadru didactic instruit in cadrul programului de pregatire asigurat de catre partenerul din Japonia sa asigure formarea a minimum zece profesori la nivel local, pe structura cursului furnizat de catre expertii japonezi. Pe baza cunostintelor asimilate in cadrul programului de instruire, profesorii vor realiza activitati de pregatire cu elevii.

Cum se desfasoara procesul de selectie

Procesul de selectie va avea doua etape. Prima etapa va fi realizata de fiecare inspectorat scolar judetean pe baza a sapte reguli. Una dintre aceste reguli vizeaza existenta unui centru de excelenta conform Ordinului nr. 5577/2011, centru care are incluse activitati de excelenta in domeniul IT la nivelul anului scolar 2017-2018.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, liceul trebuie sa aiba profil matematica-informatica, intensiv informatica si elevi cu rezultate la olimpiada nationala de informatica in ultimii trei ani. Alta conditie o reprezinta si rezultatele elevilor la competitii internationale de informatica recunoscute de Ministerul Educatiei, cum ar fi Olimpiada de Informatica a Europei Centrale (CEOI), Olimpiada Balcanica de Informatica, Olimpiada Internationala de Informatica, Turneul International de Informatica de la Shumen, Olimpiada Balcanica de Informatica pentru juniori in ultimii zece ani.

Dupa selectia realizata de fiecare Inspectorat scolar, va urma selectia nationala, in urma careia vor fi selectate inca 13 centre la nivel national, din regiunile mai putin dezvoltate, care obtin cele mai bune punctaje si respecta principiul conform caruia in fiecare judet nu pot fi mai mult de doua centre. (portalinvatamant.ro, 04.01.2018).


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply