Luna mai, ultima în care nu se dau amenzi pentru e-Factura. Termen pentru Declarația Unică și redirecționarea impozitului pe venit

0
988
Luna mai vine cu mai multe evenimente fiscale majore, fiind ultima lună în care nu se dau amenzi pentru e-Factura, conform celui mai recent termen asumat de Guvern. Ținând cont însă că în luna iunie sunt alegeri, este posibil ca acest termen să se amâne din nou. În luna iunie este de asemenea termen pentru depunerea Declarației Unice și pentru redirecționarea impozitului pe profit.

Amenzi pentru nefolosirea e-Factura, de la 1 iunie!

Data de 31 mai este ultima în care nu se dau amenzi pentru nedepunerea facturilor emise în termen de 5 zile lucrătoare în sistemul e-Factura, la ANAF, conform celui mai recent termen asumat de Guvern. Acesta a fost amânat deja o dată, anterior sancțiunile e-Factura fiind suspendate până la 31 martie.
Amintim că firmele care nu transmit facturile în e-Factura în termenul limită vor înfăptui o contravenție care se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mari, definiți potrivit legii, cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii, definiți potrivit legii, și cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum și pentru persoanele fizice. (…)
Continuarea, în economedia.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply