Callatis Therm SA a dat din nou în judecată Primăria şi Consiliul Local Mangalia. Avocatul firmei este coleg de partid cu primarul

0
1440
SONY DSC

REPLICA: SC Callatis Therm SA, firma care a ţinut în ger Mangalia în iarna de pomină din 2011-2012, nu vrea să renunţe la pretenţiile sale financiare şi pace. Societatea controlată acum de două „săgeţi” din Constanţa a dat în judecată Primăria şi Consiliul Local Mangalia, într-un dosar înregistrat la Tribunalul Constanţa în ultimele zile ale anului 2017. Interesant este faptul că avocatul Callatis Therm este coleg de partid cu primarul Mangaliei.

Callatis Therm SA a înregistrat pe 29.12.2017 un dosar la Tribunalul Constanţa prin care cere magistraţilor o ordonanţă de plată împotriva debitorilor Municipiul Mangalia, prin primar, respectiv Consiliul Local al Municipiului Mangalia. Instanţa nu a stabilit încă un prim termen de judecată. Callatis Therm SA este reprezentantă de avocatul Ionel Spătaru. Fost director al Oficiului pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanţa şi vicepreşedinte la nivel naţional peste tineretul liberal, Spătaru îşi dă astfel în judecată propriul coleg de partid, din moment ce primarul Cristian Radu este preşedintele PNL Mangalia.

Administratorele fantomă de la Callatis Therm

Callatis Therm SA, fosta Rominservices Therm SA, are ca domeniu de activitate furnizarea de abur şi aer condiţionat, dar nu mai prestează, practic, nici un serviciu de câţiva ani. Firma care furniza agent termic în Mangalia a raportat pentru 2016 o cifră de afaceri 0 şi pierderi de 226.943 lei, cu doi angajaţi, dar şi datorii de 5.827.350 lei. În iunie 2011, Callatis Therm SA avea ca acţionari C&C Wealth Management SRL, preluată de Nikitas Adrian Simion şi Marius Zăgăneanu de la Cătălin Ciupercă, finul fostului primar PSD Mihai Tusac, Intertherm SRL, controlată de Gheorghe Verioti şi Consiliul Local Mangalia.

În decembrie 2012, Nikitas Adrian Simion este înlăturat de la conducerea Callatis Therm, acţionarii numindu-le administratore pe necunoscutele Silvia Vineş, care este şi director general, alături de contabila Monica Eugenia Limban, ambele din Constanţa. În prezent, Callatis Therm funcţionează cu mandatele de administratori expirate. Întâmplarea face ca ambele femei să fi candidat, fără succes, în 2012, pentru posturi de conducere în Radionav. Şi atunci, ca şi acum, avocatul Callatis Therm SA era liberalul Ionel Spătaru.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În 2016, Curtea Supremă dădea dreptate Mangaliei

Războiul dintre Callatis Therm şi Mangalia este unul vechi, de uzură. În martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a suspendat executarea silită a Primăriei Mangalia de către Callatis Therm SA, care cerea încă din 2013 suma de 1,3 milioane de euro în contul unor aşa zise investiţii făcute în reţeaua de distribuţie. Numele lui Nikitas Adrian Simion, primul arestat în dosarul „Căldura”, este conectat cu fostul primar PSD al Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, eliberat din funcţie în 14 noiembrie 2011, după ce ANI l-a declarat incompatibil.

Până în ianuarie 2011, în Mangalia căldura era produsă şi furnizată de SC Rominservice Therm, o companie care din 2003 avea contract de delegare gestiune cu primăria şi al cărei acţionar majoritar era Rompetrol SA (Petromidia) cu 66,67%. Timp de 7 ani nu au fost probleme cu căldura chiar dacă primăria întârzia cu plăţile, iar datoriile se recuperau mai ales din subvenţiile pentru combustibil.

Iarnă de groază pentru Mangalia

Citiți continuarea în replicaonline.ro, 04.01.2018. Articol semnat de Rocsana CRISTEA.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply