Consilierul local MENABIT OZGHIUN solicită DEZBATEREA PUBLICĂ a proiectului de HCL privind împrumutul de peste 13.000.000 de euro!

0
1458

CĂTRE PRIMARUL MANGALIEI,
CĂTRE CONSILIUL LOCAL,
CĂTRE SECRETARUL MUNICIPIULUI MANGALIA,

Subsemnatul MENABIT OZGHIUN, în calitate de consilier local al municipiului Mangalia, în conformitate cu:
– Legea 52/2003 privind transparența decizionala în administraţia publică,
– Legea 273/2006 privind finanțele publice.,
– OG 35/2002, Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale,
– Legea 215/2001 privind administrația publică locală,

luând la cunoștință că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, convocată în 26.09.2017, proiectul HCL de la punctul 4, reprezentând „Proiect de hotarâre privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne/externe” a primit Aviz de Legalitate fără a se respectata legislația în vigoare, care se prevede: „informarea în prealabil, DIN OFICIU, a persoanelor asupra problemelor de INTERES PUBLIC care urmează să fie dezbătute de autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi asupra proiectelor de acte normative” (legea 52/2003, art. 2, alin.a),
vă transmit prezenta RECLAMAȚIE ADMINISTRATIVĂ și vă solicit următoarele:

Solicit Secretarului Municipiului Mangalia să revizuiască Avizul de Legalitate și să-l întocmească în conformitate cu legislația aplicabilă.

Solicit Primarului Mangaliei, în calitate de inițiator, retragerea proiectului HCL menționat de pe ordinea de zi a ședinței convocate în 26.09.2017 și să dispună luarea măsurilor care se impun pentru a se respecta prevederile legislația în vigoare, în vederea adoptării unui proiect HCL de interes public, înainte ca proiectul deliberativ să fie supus adoptării.

Întrucât proiectul de hotarâre afectează bugetul local pe următorii 12 ani, prin faptul că obligă angajamente mari de plată din partea municipalității în perioada de rambursare a împrumutului și a dobânzilor (în anii 2021-2026 rata de rambursare PE AN este în valoare peste 10% din media aritmetică a veniturilor bugetare din ultimii 3 ani!), actul administrativ supus aprobării este calificat DE MARE INTERES PUBLIC, întrucât afectează viitorul municipiului Mangalia, prin urmare se adoptă după ce a fost în procedură de DEZBATERE PUBLICĂ.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În conformitate cu legislația în vigoare, un astfel de proiect HCL este supus Dezbaterii Publice din OFICIU.
De asemenea, Legea 293/2006, privind finanțele publice, prevede consultarea cetățenilor unității administrativ teritoriale care contractează împrumutul, excepție fiind doar fondurile nerambursabile europene.

Prezenta adresă reprezintă RECLAMAȚIE ADMINISTRATIVĂ cu privire la avizul de legalitate pentru proiectul HCL menționat, întocmit fără a se respecta legislația în vigoare.

Cu stimă,
MENABIT OZGHIUN.

Data:
20.09.2017.


Mangalia News, Miercuri, 20.09.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply