Femeia şi copilul scăpaţi de la moarte în Mangalia au fugit printre umbrele, în timp ce salvatorul lor se îneca. Salvamar: „Aşa se întâmplă în aproape toate cazurile“

0
1574

Salvamarii de la Marea Neagră se confruntă zilnic cu înotători teribilişti şi recalcitranţi FOTO Adevărul.

Românii continuă să intre în apă la Marea Neagră, atunci când salvamarii afişează steagul roşu. Chiar marţi, 8 august, un tânăr şi-a pierdut viaţa după ce a salvat o femeie care s-a aruncat în valurile uriaşe alături de copilul ei. „Adevărul“ a încercat să afle de la salvatorii de pe litoral de ce se încăpăţânează teribiliştii să ignore avertismentele care i-ar putea scăpa de la moarte.

Un tânăr a murit marţi, 8 august, după ce a salvat de la înec o femeie şi pe copilul acesteia, care intraseră în apa mării deşi salvamarii arboraseră steagul roşu care interzice scăldatul. Adrian Ciureanu avea 30 de ani, era din Argeş, satul Stroeşti, comuna Muşăteşti şi se afla la plajă cu soţia, cu o verişoară şi cu nepoţii acesteia.

Tragedia s-a petrecut pe plaja Laguna din Mangalia. Turistul a observat că femeia şi copilul care intraseră în apă se află în dificultate şi nu reuşesc să se întoarcă la mal, fiind acoperiţi de valurile mari. Deşi nu ştia să înoate prea bine, tânărul s-a aruncat în apă. A reuşit să-i prindă pe cei doi şi să-i ducă spre mal, unde i-au preluat salvamarii, dar forţa mării l-a tras înapoi.

Femeia salvată şi copilul ei au fugit

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În ajutorul lui a sărit un salvamar care a reuşit să-i arunce un tub de salvare, numai că forţa apei a fost atât de puternică încât tânărul a scăpat tubul şi a fost înghiţit de valurile de peste doi metri înălţime. Trupul lui neînsufleţit a fost adus la mal abia miercuri dimineaţă, pe aceeaşi plajă. Femeia salvată şi copilul s-au făcut nevăzuţi, povesteşte Viorel Bara, şeful salvamarilor din Mangalia. „Aşa se întâmplă în aproape toate cazurile. Nu spun nici măcar «Mulţumesc!». Soţia băiatului stătea pe plajă şi plângea, implorându-ne să-i salvăm soţul, deşi era evident că nu se mai poate face nimic, iar femeia salvată cu copilul au fugit printre umbrele“, a spus el.

Nu există nicio sancţiune

Citeste mai mult: adev.ro/ouf48o


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply