RALUCA DOBRE de la Liceul Callatis,
a doua câştigătoare din Mangalia a unei burse FLEX în Statele Unite!

0
3872

Raluca Dobre (elevă olimpică a Şcolii Gala Galaction Mangalia), acum elevă care a terminat clasa a X-a la Liceul Callatis Mangalia, se află printre cei 25 de elevi care vor studia un an de liceu în Statele Unite, în cadrului programului FLEX (Future Leaders Exchange) România. Ea va fi găzduită pentru un an de zile de o familie din statul Connecticut.
După aplicaţiile din octombrie, peste 1000, semifinalele din decembrie, peste 160 rămaşi, în aprilie au fost anunţaţi cei 25 de câştigători ai bursei FLEX, elevi din toată ţara, judeţul Constanţa având 2 reprezentanţi, pe Teodora Diamandescu, din Constanţa și Raluca Dobre din Mangalia. Esta cel de-al doilea an în care România trimite elevi într-un astfel de schimb de experienţă, statul american va plăti câteva zeci de mii de dolari pentru fiecare bursier (în primul an Mangalia a fost reprezentată de Andreea Pasăre).
Cei 25 de liceeni români vor învăţa în licee din Montana, Vermont, Virginia de Vest, Iowa, Texas, Missouri, Wisconsin, Washington, Colorado, Florida şi alte state americane şi vor locui la familii gazdă, timp de un an.
Mulţumită doamnei Eliza Chirilă, mentorul de suflet de la American Councils în România, copiii (elevi români în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a care nu au mai locuit în SUA, conform condiţiilor de participare) au beneficiat de îndrumare cu paşi mici şi siguri pentru anul şcolar american, care se apropie, ei plecând în prima jumătate a lunii august către oraşele gazdă.
Le urăm succes şi bursierilor 2017-2018, dar şi celor care vor aplica pentru programul FLEX, începând cu 1 septembrie 2017.


Mangalia News, Joi, 3 august 2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply