Sancţiuni DURE pentru funcţionarii care mai cer ŞTAMPILAREA documentelor

0
1037

Bugetarii care vor cere firmelor și persoanelor fizice autorizate (PFA) ștampilarea actelor depuse, emise sau încheiate în relația cu autoritățile vor risca sancționarea disciplinară. Măsura este prevăzută într-o ordonanță de urgență deja apărută în Monitorul Oficial și se va aplica de duminică, potrivit Avocatnet.ro

Începând cu data de 30 iulie 2017, bugetarii nu vor mai avea voie să ceară ștampilarea documentelor depuse, emise sau încheiate în relația cu companiile și PFA-urile. În caz contrar, funcționarii publici vor risca sancționarea disciplinară, din moment ce această faptă va fi considerată abatere.

„Fapta de a solicita persoanelor fizice, persoanelor juridice de drept privat, precum și entităților fără personalitate juridică aplicarea ștampilei pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri, săvârșită de către persoana din cadrul unei instituții sau autorități publice, constituie abatere disciplinară și atrage răspunderea disciplinară a acesteia, conform prevederilor legale”, este punctat în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 49/2017, act care va extinde, practic, categoriile de documente pe care firmele și PFA-urile nu vor mai trebui să le ștampileze.

Mai mult, aici: stiripesurse.ro


 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply