VIDEO – Mangalia, de cateva zile, sub mormane de gunoaie, din cauza rau-platnicilor

0
850

Mangalia stă de câteva zile sub stăpânirea gunoaielor. De vineri, la mai multe asociaţii de proprietari, reziduurile menajere nu au mai fost ridicate, firma de salubrizare afirmând că, din cauza unor datorii istorice de peste şapte ani, in suma de aproape 5 miliarde de lei vechi, este nevoită să sisteze acest serviciu.

Potrivit directorului Polaris Mangalia, Florin Jianu, firma pe care o conduce nu a majorat tarifele la serviciul de salubrizare şi nici nu a luat măsuri de constrângere a asociaţiilor datornice. Cu toate acestea, datoriile acumulate fac aproape imposibilă derularea fără sincope a activităţii societăţii.

Firma de salubrizare nu a aplicat până azi penalităţi, nedorind să îngreuneze situaţia materială a cetăţenilor. Însă, spune conducerea societăţii, situaţia nu mai poate continua.

Alături de cei ce nu şi-au achitat facturile suferă şi bun-platnicii, iar pentru aceştia firma de salubrizare va relua ridicarea gunoiului.

Paradoxal, în urma campaniei publice declanşate de firma de salubrizare pentru recuperarea datoriilor, au existat asociaţii ai căror preşedinţi au făcut rost, peste noapte, de întreaga sumă de bani pentru stingerea datroiilor.

Primăria Mangalia nu are pârghiile necesare pentru a obliga cetăţenii să îşi achite datoriile. În schimb, viceprimarul urbei, Dragoş Angelescu, face un apel către cetăţenii Mangaliei să verifice dacă sumele pe care le varsă lunar la asociaţiile de proprietari ajung şi la societăţile prestatoare de servicii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Autor: Mihaela Dubei-Marin, Litoral Tv, Luni, 13.03.2017.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply