Consilierii locali PNL Mangalia acuzaţi de boicotarea unui proiect necesar şcolilor

0
575

primaria-mangalia

OBSERVATOR: În mai puţin de o săptămână va începe noul an şcolar, iar în  consiliile locale se fac propuneri cu aleşii care vor face parte, potrivit legii, din consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare în care pot afla problemele cu care se confruntă şi care pot fi rezolvate prin intermediul autorităţilor locale.

Un astfel de proiect de hotărâre s-a aflat şi pe masa consilierilor locali de la Mangalia, numai că lucrurile nu au mers aşa de bine.

„Avand in vedere apropierea debutului anului scolar 2016-2017 si pentru ca actul de invatamant sa se desfasoare in conditii de normalitate, grupul de consilieri locali ai Organizatiei PSD Mangalia a supus votului colegilor prezenti in sedinta din data de 6 Septembrie 2016  suplimentarea ordinii de zi cu un proiect de hotarare pentru desemnarea reprezentantilor Consiliului Local in consiliile de administratie ale institutiilor de invatamant din municipiu. 

Pentru a boicota aceasta hotarare extrem de importanta pentru functionarea institutiilor de invatamant, consilierii PNL au recurs la modalitati mai putin onorabile de blocare a proiectului prin refuzul de a-l introduce pe ordinea de zi, iar mai apoi, prin parasirea salii de sedinte“, au transmis reprezentanţii PSD prin intermediul unui comunicat de presă.

Mai mult, Organizatia PSD Mangalia condamnă public acest comportament ostil si avertizeaza reprezentantii PNL din cadrul Consiliului Local ca ambitiile politice au implicatii directe asupra educatiei copiilor din Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Solicitam pe aceasta cale domnului Primar, care indeplineste in acelasi timp si functia de Presedinte al Organizatiei PNL Mangalia, sa renunte in a interveni in deciziile Consiliului Local si sa respecte separarea atributiilor administratiei locale. Consideram ca incercarea de a bloca un proiect atat de important da dovada de inconstienta si imaturitate, iar luptele politice trebuie sa inceteze pentru a restabili echilibrul si normalitatea in Municipiul Mangalia“, au mai precizat reprezentanţii PSD Mangalia.

Şi consilierii locali ai Partidului Mişcarea Populară au avut de adus acelaşi reproş colegilor liberali din CL Mangalia.

„După votarea primelor 3 proiecte aflate pe ordinea de zi și aprobarea lor în unanimitate, consilierii PNL s-au ridicat de la masa de ședință și au plecat. Pretextul acestora a fost acela că ne-am dorit prea mult să participăm în consiliile de administrație ale școlilor, respectiv grădinițelor, și am completat o mare parte dintre acestea. Un pretext și o logică precară, în condițiile în care ne-am oferit disponibilitatea de a ne pune de comun acord în acest sens. Motivul real pentru care consilierii aleși ai PNL au plecat, a fost acela de a nu vota proiectul propus de consilierii Partidului Mișcarea Populară. Au refuzat să ia o hotărâre și au preferat să se sutragă rușinos de la ședință și să nu-și asume votul. Puteau vota împotrivă, dacă domniile lor considerau de cuviință, sau se puteau abține“, au transmis şi reprezentanţii PMP Mangalia.

observator.ro, Miercuri, 7 septembrie 2016.





Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply