Bucuroşi de oaspeţi pe terenurile de sport din Mangalia? Aceasta-i întrebarea!

0
1761

stadion-mangalia1

    Bucuroşi de oaspeţi?

    Aceasta este întrebarea pe care orice musafir o pune gazdei sale, atunci când îi trece pragul. Dar voi, oaspeţilor, sunteţi bucuroşi de asemenea gazde?

    Am fost ieri pe stadionul municipal, pentru a vedea dacă este pregătit pentru desfăşurarea unor evenimente sportive şi pentru primirea publicului în condiţii civilizate. Ma aşteptam să fie neîngrijit, dar ceea ce am găsit acolo depăşeşte limita imaginaţiei. Suntem totuși în secolul XXI, în centrul unui municipiu european!

stadion-mangalia2 stadion-mangalia3 stadion-mangalia4 stadion-mangalia5 stadion-mangalia6 stadion-mangalia7 stadion-mangalia8 stadion-mangalia9 stadion-mangalia10

    Am sperat, totuşi, ca la celelalte două terenuri sportive, Clubul de rugby Callatis şi baza sportivă Pescăruş, să găsim ceva mai multă decenţă. Cam aceasta este decența, cea din imagini, a acestor stadioane.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

stadion-rugbi-mangalia11 stadion-rugbi-mangalia12teren-sport-cartier-vile-mangalia13 teren-sport-cartier-vile-mangalia14 teren-sport-pescarus-mangalia15 teren-sport-pescarus-mangalia16 teren-sport-pescarus-mangalia17

    Am plecat mai departe, la Neptun, cu nădejdea că stadionul de acolo, aflat în miezul litoralului, vizibil chiar de la şosea, se prezintă măcar un pic mai bine. Garduri rupte, tribuna invadată de buruieni, scaune sparte sau lipsă şi, în mijlocul stadionului, ceva din care picura apă.

18stadion-neptun-mangalia 19stadion-neptun-mangalia 20stadion-neptun-mangalia 21stadion-neptun-mangalia 22stadion-neptun-mangalia 23stadion-neptun-mangalia 24stadion-neptun-mangalia 25stadion-neptun-mangalia 26stadion-neptun-mangalia

    Din păcate, trăim într-un oraș în care cultura este luată în derâdere chiar de către cei care ar trebui să o susţină, în care activităţile sportive sunt susţinute exclusiv din buzunarele părinţilor, iar primarul, culmea ironiei, spune că se mândrește cu performanţele culturale şi sportive ale tinerilor Mangaliei, ca şi când o parte din merite ar fi ale domniei sale şi ale felului în care gospodăreşte acest sector.

    Domnule primar, “Mens sana in corpore sano”, vă spune ceva?

    Silistra Elena Alexandra, consilier local. (Foto: Valerian Şarînga.).


Mangalia News, 31.08.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply