Angajatii din invatamant pot beneficia din nou de spor pentru calculator

0
1145

 

spor-calculator

Vesti bune pentru personalul didactic si auxiliar din invatamant: de anul acesta revine sporul pentru calculator. In materialul urmator vom analiza care este procedura necesara pentru a se acorda acest spor si cine sunt angajatii care vor beneficia de el.

In cazul in care lucrati intr-o institutie de invatamant si va desfasurat in mare parte activitatea in fata unui calculator aveti motive de bucurie. Legea 71/2015 aduce inapoi din acest an sporul de calculator, care nu a mai fost acordat din 2009.

Conform legii 71/2015 sporul de conditii vatamatoare se acorda persoanelor care au beneficiat de el in decembrie 2009, in baza deciziei de atunci, a unei cereri catre conducerea scolii si a unui proces verbal de la Medicina Muncii care a constatat persoanele care au risc vizual si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii. De asemenea, pot beneficia de spor de calculator si angajatii noi, care sunt incadrati pe posturile vacante care in decembrie 2009 au beneficiat de acest spor.

Art.I alin (6) din Legea nr.71/2015,pentru aprobarea OUG83/2014 prevede urmatoarele: La articolul 5, dupa alineatul (1) se introduc doua noi alineate, alin.(1^1) si (1^2), cu urmatorul cuprins:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“(1^1) Prin nivel de salarizare in plata pentru functiile similare se intelege acelasi cuantum al salariului de baza cu cel al salariatilor avand aceeasi functie, in care au fost incluse, dupa data de 31 decembrie 2009, sumele aferente salariului de incadrare, precum si sumele aferente sporurilor de care au beneficiat inainte de aceasta data, daca salariatul angajat, numit sau promovat indeplineste aceleasi conditii de studii 0 medii, superioare, postuniversitare, doctorale, de vechime si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii, specifice locului de munca la data angajarii sau promovarii.

Asadar, apreciem ca angajatii din invatamant pot beneficia din nou din acest an de sporul de calculator. In primul rand, pentru a primi acest spor, angajatii din invatamant trebuie sa il solicite.

Mai mult, AICI. 31.08.2016.


Follow us: MangaliaNews PunctRo, to Facebook and @MangaliaNews, on Twitter





Piese auto și accesorii pentru toate tipurile de autoturisme, în Mangalia, lângă Casa Tineretului:
piese-auto-mangalia.ro




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply