Sorin Mihai, Alexandra Silistra: PMP Mangalia va fi întotdeauna de acord cu orice proiect care își justifică utilitatea și beneficiile pentru municipiul nostru

0
734

primaria_mangalia_mangalianewsro-

În cadrul Comisiei sociale, de sănătate, culte și învățământ, la care am participat ieri, 25.08.2016, ni s-a adus la cunoștință intenția de a se depune o cerere de finanțare pentru un proiect cu titlul „Managementul incluziunii sociale și combaterea sărăciei” , care vizează reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (non romă), prin implementarea de măsuri integrate. Se propune astfel obținerea unei finanțări de la Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014- 2020. Aproximativ 560 de persoane din Mangalia vor beneficia de aceste măsuri pentru prevenirea sărăciei.

În această categorie se încadrează persoanele aflate în următoarele situații: în risc de sărăcie, cu situații materiale severe, sau care fac parte din gospodării ale căror membri au o intensitate extrem de redusă a activității lucrative.

Punctele cheie pe care se bazează sprijinul acordat persoanelor aflate într-un grad de sărăcie ridicat sunt următoarele: sprijinirea și creșterea accesului la educație, la piața muncii, la servicii sociale, medicale și medico-sociale, la intervenții în domeniul condițiilor de locuit, la acordarea de asistență juridică.

Consilierii locali PMP, Silistră Elena-Alexandra și Sorin Mihai, care fac parte din comisia sus-numită, au votat pentru avizarea favorabilă a proiectului. PMP Mangalia va fi întotdeauna de acord cu orice proiect care își justifică utilitatea și beneficiile pentru municipiul nostru.

Totodată, își exprimă regretul pentru faptul că nu toți consilierii locali înțeleg să colaboreze pentru Mangalia, absența unora de la ședința extraordinară de săptămâna trecută dovedind că, pentru unii, interesul politic primează în fața interesului cetățeanului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply