Mangaliotul Mihai Grăjdeanu reprezintă România la Festivalul internațional de benzi desenate din Bruxelles

0
1192

mihai-grajdeanu

Autorul român de benzi desenate, Mihai I. Grăjdeanu din Mangalia, este invitatul Institutului Cultural Român Bruxelles la cea de a șaptea ediţie a Festivalului de bandă desenată (2-4 septembrie 2016) care se va desfăşura în Parcul regal din Bruxelles.

Mihai I. Grăjdeanu va prezenta expoziția “Povești din România” la standul EUNIC Bruxelles (reţeaua europeană a institutelor culturale naţionale din Bruxelles), alături de autori de benzi desenate din Estonia, Polonia, Portugalia, Turcia, Țara Bascilor și Ungaria.
AFIS FETEDLBD

Artistul român va împărtăși tendințele și dinamica din banda desenată românească la două dezbateri propuse de festival: “Tendințe actuale în benzile desenate europene” și “Viața de zi cu zi în benzi desenate”, și va anima ateliere de creație și inițiere pentru copii și adulți despre “Cum să realizezi o poveste în benzi desenate”.

Pe durata festivalului, Mihai I. Grăjdeanu va contribui la realizarea unei ilustrații comune cu tema: “Imaginați-vă Europa peste 100 de ani”.

“Invitația Institutului Cultural Român Bruxelles vine ca o confirmare a activității mele în domeniul benzilor desenate. Faptul că voi avea posibilitatea să-mi prezint albumele, revistele și romanele grafice la standul EUNIC îmi ridică propria ștachetă și mă motivează, pe viitor, să-mi îmbunătățesc stilul și să abordez și alte direcții în banda desenată. Experiența va fi cu atât mai deosebită cu cât voi avea ocazia să cunosc autori și editori de bandă desenată de talie internațională. “, declară artistul pentru ICR Bruxelles.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pentru al doilea an consecutiv, EUNIC Bruxelles și Institutul Cultural Român Bruxelles, în colaborare cu VisitBrussels, prezintă iubitorilor celei de a noua arte,  diversitatea sa europeană. La ediția din acest an a festivalului, provincia Quebec este  invitat de onoare.

Inițiat în 2009, Festivalul de Bandă Desenată de la Bruxelles promovează benzile desenate sub toate formele sale, atrăgând mai mult de 100.000 de vizitatori anual. Copii și adulți, amatori și specialiști, localnici și turiști sunt invitați la o gamă largă de activități, atât în Parcul Regal (expoziții de autor, expoziții din muzeele de benzi desenate, sesiuni de autografe, standuri ale editurilor de bandă desenată, ateliere, spectacole pe timp de noapte) cât și în tot orașul (Parada de baloane cu personaje clasice din benzi desenate, Tintin Rally, excursii cu ghidaj gratuit etc).

Organizarea expoziției artistului Mihai I. Grăjdeanu a fost posibilă grație sprijinului companiei Atlassib.

http://brussels.eunic-online.eu/?q=content%2Feuropean-comics-brussels-comic-strip-festival-2016

https://visit.brussels/nl/sites/comicsfestival/

http://icr.ro/bruxelles/autorul-de-benzi-desenate-mihai-i-grajdeanu-la-festivalul-international-de-banda-desenata-de-la-bruxelles



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply