Sper că Mangalia va redeveni cea care a fost odată…

1
842

3farulinceata-foto-serban-cioc

   1. Buna dimineata!
   Scriu la aceasta oră pentru că nu-mi revin încă din șocul vazut si trait ieri pe-nserate pe faleza spre Farul Genovez din Mangalia.
   Am vrut sa ii arat lui Pici cel mare farul… Sa ii povestesc despre el, sa ii spun ce plimbari facea mami cand era tanara… Zis si facut, am pornit spre far, impreun cu sotul, Pici cel mare de mana si Pici cel mic in carucior.
   O adevarata aventura, sa impingi carutul pe faleza… Ma simteam mai mult la off-road decat pe faleza, noroc cu valurile care se spargeau si ne mai stropeau din cand in cand. 
   Celebrele carturi, biciclete, mergeau haotic pe dig, in asa bezna nu stiu cum am scapat cu viata… 
   La jumatatea distantei, ne-am oprit, am respirat adanc, am gasit o scuza plauzibila pentru Pici, ca nu mai putem merge pana la far si am decis sa ne intoarcem. Nu stiu daca era mai bine sa continuam sau sa ne intoarcem…. Căruțul, probabil, în 2-3 zile va ceda… Datorita gropilor si grotelor din asfalt, ma rog, beton ce este.
   Si cum mergeam noi spre locul de parcare, vocea dlui prezentator (al festivalului Vacanta la Mangalia) ma trezeste la realitate. Privesc in gol catre scena… O mana de oameni care erau incantati de prestatia copiilor ce cantau acolo de zor.
   Brusc am avut niste flash-uri din copilaria mea, de prin anii 2000… Ce plin era digul! Tin minte schelele acelea albastre… Ce luminat era digul! Si erau turisti multi, multi tare… In fata mea se vedeau stalpii din portul turistic, wow! Aveau becuri si luminau!
   Pe dig, aseara, mergeau la plimbare multi oameni… Asa pe intuneric… Ma uitam șocată la ei că, totusi, isi continua plimbarea insotiti de copii, nepoti, prin bezna aceea… 
   Domnule Primar! Ce aveti de gand? Ce vreti sa faceti cu acest oras?
   Ce se alege din Mangalia? Ce ati avut cu gardul viu din fata Farmaciei 47? 
   Pentru un moment am vazut Mangalia in c…l gol! (scuzati-mi franceza), totul este parjolit de parca au trecut romanii peste noi… 
   Am observat si monumentul din sens care este luminat! Foooarte frumos! Poate luati becurile de acolo si le puneti pe dig, mai multi turisti sunt pe dig decat la monument!
   Nu toata lumea isi permite concedii in Italia, sau alte tari…
   Eu vreau sa-mi aduc copiii ACASA! Sa se bucure de orasul acesta minunat! Sa invete istoria orasului in care m-am nascut si am crescut…
   Am plecat la 18 ani jumatate de ACASA, in cautarea unui trai mai bun… Am simtit ca aici nu e de stat si de facut ceva pentru tine si familia ta…
   Sper ca la anu’ când revin să imi pot lăsa copiii in parcul de langa port sa se joace, că vor fi stâlpi functionali pe dig, sper că Mangalia va redeveni cea care a fost odată… Eu inca mai sper, Domnule Primar!
   Cu stimă, 
   O mangalioată, turistă și mamă!

Mangalia-plaja-Saturn-Venus

   2. Vacanta ta la Mangalia….
   Acesta este sloganul folosit de dl primar!
   Va invit domnule primar, sa va petreceti o zi din vacanta cu mine si copiii mei la mare. Pe plaja dintre Saturn si Venus.
   Sa culegeti impreuna cu mine chistoacele de tigari de pe nisip (Pici cel mic le stinge si le papa, deh curiozitatea, ca e mic). Amenzi nu se pot da???
   Si cioburile de pe plaja, ca se taie amandoi Picii la picioare.
   Si sa va sperie si pe dvs dl Nelu Moldoveanu care vine coceanu’!
   Care sufla in vuvuzela de mi-a stat inima!
   Chiar trebuie sa fim deranjati de racnetele comerciantilor ambulanti? Nu putem avea si noi putina liniste, cat stam la soare?
   Daca as fi vrut vuvuzele si racnete, mergeam pe stadion. Pardon! Nici stadion nu mai avem!
   Ce faceti, domnule primar?????
   Asa e si acolo unde va petreceti dvs vacanta? Tot asa cu racnete, vuvuzele si Nelu Moldoveanu care vinde coceanu’?
   (A.C.), fb.




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Foarte adevarat. Sa auziti ce spun turistii ! Eu cred in continuare ca se poate face ceva frumos si in orasul nostru. Daca altii au putut, se poate si la noi. Trebuie sa vrei. Voi ce vreti, d-lor alesi, cumva ceea ce se vede acum ? Daca nu, demonstrati contrariul. Succes !

Leave a Reply