OPINII despre articolul “Are Mangalia o Strategie de Dezvoltare Locală?”

3
833

vio-xulescuVio Xulescu: Ieri a apărut un articol pe mangalianews.ro, avându-l ca protagonist pe domnul consilier Mihai Sorin. Un articol bine formulat, în care totul sună perfect, așa cum sună de altfel toate promisiunile politicienilor de pe meleagurile noastre.

Domnul Sorin Mihai (de meserie profesor) ne spune așa: ”Principalele mele propuneri pentru rezolvarea priorităților Mangaliei au fost: construirea unui campus preuniversitar în zona Dobrogea 1 (în prima ședință)…”. Sună bine, nu?! Toți vrem condiții normale de studiu în școli pentru copiii noștri.

   Dar unde dorește dumnealui să fie construit acest campus? În cartierul Dobrogea 1, cartier cu străzi fără utilități, cartier fără asfalt în care oamenii trăiesc mai rău decât la țară. Înainte de campania electorală fusese alocat un buget pentru această zonă uitată de administrația locală timp de 4 ani. Imediat după alegeri, în ședința de CL, s-a votat o rectificare de buget prin care această zonă a fost din nou privată de fonduri. Acestea au fost pur și simplu tăiate. Domnul Sorin Mihai a fost printre cei care au votat această tăiere de fonduri, fără a contesta măsura.

   Iar acum ne spune că este prioritar să construim un campus pentru copiii noștri într-o zonă fără apă, fără asfalt, fără canalizare. Asta după ce dumnealui a ajutat ca această zonă să rămână în situația în care este.

   Stau și mă întreb dacă acest articol este o glumă proastă, o declarație politică pompoasă, praf în ochi sau bătaie de joc…?

   Iar acum vine cireașa de pe tort: domnul profesor a votat inclusiv pentru tăierea fondurilor alocate pentru mansardea Școlii Nr. 5 (școală la activează ca profesor), pentru tăierea fondurilor alocate Școlii Sf. Andrei, pentru tăierea fondurilor alocate culturii…. Cam tot ceea ce ne-am fi așteptat ca un profesor să apere cu înverșunare..

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

   Articolul cu pricina: http://www.mangalianews.ro/…/sorin-mihai-are-mangalia-o-st…/

Ședința de CL în care s-a votat tăierea fondurilor respective:

http://www.callatis.tv/consiliul-local-mangalia-in-sedinta/

Fotografiile sunt luate de pe site-ul mangalia.ro, iar prima aparține domnului Menabit.

   http://www.mangalia.ro/wp-content/uploads/2016/07/HCL-16.pdf


Menabit OzzyScriu in apărarea colegului meu, dl. profesor Sorin Mihai.
În ultimul timp am cunoscut omul Sorin Mihai si din discuțiile avute am constatat ca este bine intenționat.
Eu am informații despre ce se întâmplă in primarie pentru ca am fost antrenat in acest sens, datorita meseriei pe care am avut-o. Dl Sorin Mihai a început sa ia la cunoștința si sa înțeleagă situatia reală mergând frecvent in primarie si punând întrebări. Eu si colegii mei am mers în stradă si am constatat direct problemele orasului.
Am confruntat ceea ce am aflat fiecare, pe surse diferite cum ar veni, si am ajuns la concluzia de nefuncționalitate a aparatului executiv.
Stiu ca eu sunt mai brutal in a tranșa problemele, lucru care poate imi dăunează. Pentru ca vreau sa schimbe lucrurile in bine acum, fara sa mai pierdem timpul. Este maniera mea de a aduce lucrurile bune la consecință.
Dar cum nu sunt singur, – suntem membrii unui grup de partide intr-o alianță – si deoarece muncim împreuna la hotărârile CL, au loc dezbateri pana cand se conturează ce este mai bine pentru oraș.
Acest mandat de consilieri a pornit diferit fata de cum eram obișnuiți, cred ca a surprins pe fiecare consilier din aceasta alianța ca nu au loc la masa dezbaterii interesele politice, ci doar problemele care au adus Mangalia in stare precară si că se muncește la soluții.
De aceea se cer informații executivului, pentru a cunoaște situația reală a aparatului executiv, pentru a cunoaște unde se greșește, ca sa știm ce trebuie sa corectam.”


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


3 COMENTARII

  1. Vio Xulescu, răspunsurile sunt simple atunci când nu cauți să îți faci imagine pe spinarea altuia: îl poți întreba direct pe cel în chestiune, mai ales dacă ți-a fost profesor. Îți voi răspunde, oricum.
    Dacă citești cu atenție o postare anterioară (https://www.facebook.com/sorinmihai.mangalia/posts/1300980109912139), vei înțelege de ce ar fi indicat să fie construit campusul în Dobrogea 1. Reiau, pe scurt, în cazul în care nu ai timp să citești: zona devine dezirabilă, orașul se dezvoltă în această parte a sa, spațiul este mult mai generos. În plus, construind un campus acolo (nu mâine, ci probabil în 2-3 ani), forțezi mâna autorităților să asigure utilități de care vor beneficia și alții.
    În privința mansardării școlii de la sens, îți spun și altceva: da, ar fi fost nemaipomenit să se realizeze, dacă lucrările erau începute în iunie și finalizate în septembrie. Înainte de a fi consilier local și profesor la această școală, sunt părinte al unui copil care învață în acea clădire. Nu pot să accept să facă naveta la Neptun sau prin căminele Liceului Industrial timp de un semestru sau chiar și mai mult. Decizia a fost luată după discuții cu directoarea școlii, cu executivul, deci nu de capul meu.
    Școala „Sf. Andrei” cerea bani pentru reabilitarea clădirii de la Neptun în scopul folosirii în programul „Școală după școală”. La inspectorat m-am ocupat de procedura pentru acest program. Pentru a face „Școală după școală”, unitatea de învățământ trebuia să fi depus deja proiect în primăvara acestui an, prin care cadrele didactice să își asume o muncă suplimentară săptămânală, deplasarea lor și a elevilor către Neptun în fiecare zi… Nu am considerat că este o prioritate a școlilor din Mangalia să reabilităm o clădire în care nu și-a asumat nimeni munca suplimentară, în condițiile în care se învață în schimburi și nu există dotări suficiente. Ar fi multe de spus despre „Școală după școală”, dar voi reveni când voi fi rezolvat ceva.
    În privința cartierului Dobrogea 1, tot discuțiile cu executivul m-au lămurit că s-ar pune carul înaintea boilor. Mi s-a spus că în zonă vor fi în curând investiții ale Raja pentru canalizare, ale Enel pentru rețeaua de energie electrică. Aceste lucrări implică săparea unor șanțuri care ar distruge asfaltul (această situație este, de altfel, des întâlnită în alte părți ale Mangaliei). Dacă asfaltăm acum, înseamnă că vom asfalta și la anul. Aceasta înseamnă bani pierduți, management defectuos. Zona este așa de 10 ani. Ca să facem lucrurile corect, putem să mai așteptăm un an.
    Vio Xulescu, numai cine nu muncește nu greșește. Iar cine deschide gura fără argumente solide vorbește doar de dragul ieșirii la rampă. Regret faptul că nu am reușit să îi învăț acest lucru pe toți elevii mei. Dar mai sunt și cei șapte ani de acasă, pe care nu îi pot gestiona, ca dascăl.

  2. Domnule profesor,

    V-ați început discursul printr-un atac la persoană, tipic pentru un politician al zilelor noastre. Dar nu-i nimic, noi, oamenii de rând ne-am obișnuit să înghițim zilnic umilințele acestora.

    În opinia dumneavoastră, a prezenta fapte concrete care se întâmplă fără un motiv logic și a-ți pune întrebări înseamnă a nu avea șapte ani de acasă. Atunci, domnule profesor, în orașul acesta trăim câteva mii de nesimțiți, toți aceia care am semnat inițiativa cetățenească pentru asfaltarea zonei Dobrogea. A fost dorința cetățenilor, s-au luptat pentru asta, au reușit să obțină votul consilierilor și o alocare de fonduri. De ce vă puneți acum împotriva celor care v-au oferit scaunul de consilier?

    Ne spuneți povestea cu utilitățile lipsă pentru care s-ar sparge asfaltul. Aflați că Dobrogea 2 (zona de lângă parc) are utilități și se poate trece foarte ușor la asfaltat. Știu asta, îmi prăfuiesc adesea pantofii sau mă afund în noroi pe acele străzi, în funcție de vreme. Din fotoliul de consilier înghițiți vreodată praf de Dobrogea 2? Copilul dumneavoastră ajunge la școală cu pantofii plini de noroi în timp ce colegii râd pe seama lui? Cel mai probabil nu…

    Ați votat de asemenea și pentru tăierea fondurilor de la cultură, pentru tăierea celor destinate reabilitării cinemaului Pescăruș, etc. Interesant este unde ați trimis acești bani. Către Parcul Ever Green și Aleea Teilor, două proiecte pe fonduri europene ratate. Știți de ce s-a pierdut finanțarea acestor proiecte? Știți în ce fel sunt executate? Este suficient să răsfoiți puțin facebook-ul și veți vedea zeci de postări ale cetățenilor care demască aproape zilnic grozăviile care se întâmplă pe aceste șantiere. Inclusiv noul dumneavoastră coleg de alianță, domnul Menabit (care nu a votat pentru tăierea fondurilor), ne arată câte lucruri sunt în neregulă pe aceste șantiere. Iar în condițiile de față dumneavoastră sprijiniți în continuare alocarea de fonduri din bugetul local pentru aceste proiecte păguboase. Fără să vă întrebați de ce sunt atât de prost executate lucrările, de ce s-a construit un parc fără canalizare, de ce s-au plantat copaci în decembrie, de ce granitul nu e granit și e ciobit, de ce e montat prost, de ce se fac ziduri strâmbe, de ce se taie ziduri, de ce se toarnă șapă și se pune pavaj pentru ca mai apoi să se scoată și să se spargă toată șapa…știu, domnule profesor, astea sunt întrebări pe care numai nesimțiții și le pun..

    Spre ghinionul dumneavoastră, cei mulți și fără șapte ani de acasă v-au pus în funcție. Și tot ei vă vor lua la întrebări atunci când votați în defavoarea lor.

    Da, mi-ați fost profesor și mult timp m-am mândrit cu asta. În campania electorală chiar v-am lăudat. Eu am crezut în dumneavoastră atunci când în jur auzeam ”toți sunt la fel”. Dar mi-ați demonstrat rapid că m-am înșelat.
    Mi-ați fost chiar diriginte timp de 4 ani, perioadă în care m-ați recompensat cu multe medii de 10..la materia dumneavoastră, dar și la purtare. Și obișnuiați să mă oferiți ca exemplu pozitiv la ședințele cu părinții.. Să înțeleg că atunci aveam bun simț, dar l-am pierdut pe drum…

    Nu, domnule profesor, eu sunt același om integru și onest, așa cum m-ați învățat să fiu. Dumneavoastră sunteți cel atras în vraja politicii și care ia decizii în funcție de ceea ce impune o alianță sau alta… Iar eu am avut bunul simț să nu-mi dau cu părerea despre dumneavoastră ca om, ci să prezint fapte concrete care ridică semne de întrebare. Dumneavoastră ați început cu un atac la persoană și ați terminat cu un altul… așadar, cum era cu bunul simț?!

    Aș prefera să terminăm cu polemica și să vă apucați de treabă, să ne demonstrați că acea primă reprezentație a dumneavoastră a fost doar un derapaj, că vreți binele cetățenilor reprezentând interesul lor, nu pe al primarului. Când mii de oameni cer asfalt, le dai asfalt, când un oraș întreg cere lumină pe străzi, îi dai lumină pe străzi, nu pui copaci de fier în parcuri… Mult succes pe mai departe, sunt convinsă că cetățenii vă vor ierta derapajul dacă de acum înainte vă faceți treaba respectându-le nevoile și doleanțele.

  3. Domnule profesor, Dobrogea 1 aşteaptă de OPT ani să li se “tragă” infrastructura…. De opt ani, celor din acel cartier li se răspunde că “să vă tragă canalizare şi apă ăla care v-a dat terenurile” (citat aproximativ, bazat pe bîrfele cu parfum de credibilitate, cum le numesc cei de la Academia Caţavencu).
    Dar, aşa cum am stat opt ani, o să mai stăm încă patru.

    Violeta, dacă nu ai observat pînă acum, fostul tău diriginte are pasiuni extreme: îi plac drifturile…

Leave a Reply