Ozzy Menabit, despre cimitirul musulman din Mangalia

0
838
bayram-cimitirul-musulman6 (Small)

Suntem 3 tătari în Consiliul Local Mangalia: Menabit Ozzy, Ghiulserin Sali și Ali Leila.

Într-adevăr, e jale la cimitirul musulman. De o săptămână am în vedere aceasta problemă.

Pe lângă faptul că se va pune problema in comisia de Social, Culte, Învățământ și Sport, doresc să acționăm și în comunitatea tătară, să găsim soluții pentru viitor.

Ce am făcut:

– am discutat cu un coleg consilier de la PSD să-mi pună la dispoziție microbuze cu care să aduc turiști să viziteze geamia Esmahan Sultan, cu ocazia asta vizitatorii să poată semna pentru includerea geamiei in patrimoniul UNESCO. Ideea a venit de la cineva de la United Nations, Bruxelles, care m-a contactat in sensul că îi place mult geamia și că ne sprijină în sensul acesta. Mă gândesc că taxa de vizitare poate ajuta pe viitor pentru probleme comunitare de acest fel.

– am participat joi la o masa de iftar, invitat de tatăl consilierului Sali Ghiulserin, dl.Tair, la care a participat si primarul Radu Cristian. M-am dus cu scopul de a discuta această problemă, dar fiind foarte multă lume am realizat că nu era momentul. Voi reveni cu subiectul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– după Bayram, intenționez să organizez un voluntariat cu scopul de a igieniza cimitirul, care să se încheie cu un fel de picnic – “aşavlı toplaşuv”. Cu aceasta este binevenit ajutorul oricui și în orice fel.

Problema o cunoaștem și căutăm soluții ca să se rezolve și pentru viitor. Suntem noi trei ca și consilieri, va trebui să ne consultăm și cu bătrânii comunitații tătăre.

Menabit Ozzy, luni, 4 iulie 2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply