„FURTUNA“, eveniment teatral de amploare, pe scena Casei de Cultură din Mangalia!

0
753

furtuna-mangalia-scoala-gala-galaction

Unul dintre cele mai ambiţioase proiecte şcolare, piesa de teatru „Furtuna“ a lui Shakespeare, va fi finalizat mâine, duminică, de la orele 18.00, pe scena Casei de Cultură din Mangalia. 70 de elevi, de la Şcoala Generală „Gala Galaction“, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, sub coordonarea actorului Mircea Tudosă, vor încânta numerosul public din Mangalia cu una dintre cele mai spumoase comedii ale lui William Shakespeare.

Evenimentul teatral, care constituie un unicat de gen în zona Mangaliei, se va bucura de atenţia a sute de localnici şi, tocmai de aceea, organizatorii roagă publicul să vină din timp la spectacol şi să nu părăseasca sala de spectacole până la final.

Potrivit regizorului piesei de teatru, Mircea Tudosă, actor profesionist, proiectul „Furtuna“ a demarat în luna februarie a acestui an şi, de atunci, atât cei mici, cât şi coordonatorii lor, au fost puşi la grea încercare: „Am lucrat foarte mult cu copiii. Au învăţat cum să se mişte pe scenă, cum să frazeze, cum să gândească rolul şi cum să îl personalizeze. Piesa este o adapare pentru elevii de la „Gala Galaction“, fiind una dintre comediile cele mai cunoscute şi mai jucate ale lui Skakespeare. Puţină lume ştie că, primele manifestări de artă teatrală din spaţiul românesc au avut loc la Histria, Callatis şi Tomis. Piesa noastră vine în contextul în care, acum, în acest spaţiu nu prea există proiecte culturale semi-profesioniste de acest nivel“.

Mircea Tudosă roagă publicul spectator să vină la timp, mai ales că sala nu are decât 300 de locuri şi pot risca să nu mai găsească locuri. Mai mult, pe parcursul celor o oră şi 35 de minute, spectatorii nu vor putea părăsi sala, pentru că elevii vor juca şi printre scaune. Intrarea este gratuită.

sursa: editiadesud.ro, 11.06.2016.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply