Alegerile locale bat la uşă. Este anul protocoalelor la nivel national şi al alianţelor locale

0
680
alegerile-locale-partide-politice-foto-ninceoclock_ro (Small)
La nivel național, partidele au încheiat, începând cu februarie 2016, o serie de protocoale cu privire la politica de alianțe pentru alegerile locale din 5 iunie. Partidul Social Democrat (PSD) a încheiat, separat, protocoale cu Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) și Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), iar Partidul Național Liberal (PNL) a semnat o înțelegere cu Partidul Social Românesc (PSRO). Și la nivel local au fost încheiate o serie de alianțe locale, potrivit Listei semnelor electorale admise de Biroul Electoral Central, la 14 aprilie 2016.
Protocoale la nivel național, în vederea alegerilor locale din 5 iunie
Protocolul dintre PSD și UNPR privind colaborarea la alegerile din 2016 a fost semnat la 4 februarie 2016 și prevede, în ceea ce privește alegerile locale, că se lasă la latitudinea organizațiilor locale eventualele colaborări sau cooperări punctuale, inclusiv candidaturi pe liste comune și constituirea de majorități locale sau județene. Protocolul încheiat la 4 februarie nu prevede și modalitatea prin care cele două partide participă la alegerile parlamentare din 2016. Documentul precizează însă că, după alegerile locale, PSD și UNPR vor aproba în forurile statutare un acord în care vor fi precizate condițiile cu privire la participarea pe liste comune la acest tip de scrutin.
PSD și UNPR se mai obligă prin protocol să respingă în mod categoric modificarea legislației electorale în 2016 (Legea alegerilor locale și Legea alegerilor parlamentare) și susțin inițierea unor dezbateri cu privire la sistemul electoral din România după alegerile parlamentare din 2016.

Continuarea, în ziuaconstanta.ro, 10.05.2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply