SALARIZARE PROFESORI 2016: Cati bani vor primi profesorii si invatatorii din acest an

0
791

 

pensii-speciale-profesori

Ordonanta de urgenta privind salarizarea personalului bugetar arata ca toti profesorii vor beneficia de majorarea salariilor din acest an.

Cele mai mari salarii le revin profesorilor universitari cu vechime de peste 25 de ani – care vor primi salarii de baza de 5.339 de lei, in timp ce profesori care detin gradul didactic I vor primi indemnizatii de 3.470 de lei, iar institutorii cu gradul I vor beneficia de salarii de pana la 2.797 de lei, potrivit OUG privind salarizarea personalului din sistemul bugetar.

Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar ar urma sa beneficieze de salarii cuprinse intre 1.681 lei – 3.470 de lei, astfel:

Tot in invatamantul preuniversitar, salariile de baza vor fi cuprinse intre 1.975 – 3.470 de lei  pentru profesorii cu studii superioare si gradul I si intre 1.758 – 3.049 de lei pentru gradul II. Profesorii care au promovat examenul de definitivat vor primi indemnizatii cuprinse intre 1.707 – 2.920 de lei.


Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Elefant.ro


Cadrele didactice cu studii de scurta durata vor primi salarii astfel:

debutanti: intre 1.350 si 1.681 lei
vechime si gradatie maxima: 2.797.

De majorarea salariilor vor beneficia si cadrele didactice din invatamantul primar, care urmeaza sa primeasca venituri cuprinse intre 1.619 – 1.735 de lei.

Potrivit OUG privind salarizarea angajatilor din sistemul bugetar, personalul didactic de predare si conducere din invatamantul special urmeaza sa beneficieze de o crestere cu 15% a salariului de baza.

De asemenea, personalul didactic din invatamant va beneficia in continuare de gradatia de merit – care se acorda in proportie de 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului scolar si reprezinta 25% din salariul de baza.

Mai creste si indemnizatia pentru personalul didactic calificat de predare si conducere care isi desfasoara activitatea in localitati izolate – acesta beneficiaza de o indemnizatie de pana la 20% din salariul de baza, in raport cu zona geografic, prin aprobare a Guvernului.

De asemenea, creste cu 15% salariul de baza pentru personalul didactic de predare si conducere din invatamantul special.

Indemnizatii pentru personalul didactic ce asigura predarea simultana la cel putin 2 clase de elevi in invatamantul primar:

– pentru 2 clase de elevi, o crestere cu 2 clase de salarizare succesive celei detinute (5%);

– pentru 3 clase de elevi, o crestere cu 3 clase de salarizare succesive celei detinute (7,5%);

– pentru 4 clase de elevi, o crestere cu 4 clase de salarizare succesive celei detinute (10%).

Aceeasi OUG privind salarizarea angajatilor din sistemul bugetar mai prevede si cresterea cu 10% a salariului de baza pentru personalul didactic care indeplineste functia de diriginte, invatatorii, educatoarele, institutorii, profesorii pentru invatamantul primar, profesorii pentru invatamantul prescolar.

Sursa: profit.ro


Marti, 12 aprilie 2016.



Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply