Liberalii și pesediștii din Mangalia se ceartă din orice. Repartizarea unor loturi de casă, un nou motiv de râcă între aleși

2
690

 

paulfoleanupsd

TELEGRAF: Paul Foleanu (PSD): „Primarul Cristian Radu vrea să repartizeze, în prag de alegeri, terenuri pentru tineri. De ce nu a făcut-o în cei patru ani de mandat?”

Aleșii locali din Mangalia o țin dintr-un scandal în altul. Dacă nu se ivește vreun motiv de ceartă, politicienii locali inventează unul. Cu cât ne apropiem de alegerile locale, cu atât scandalurile sunt mai mari și mai dese. În principal, certurile au loc între primarul liberal Cristian Radu și consilierul local social democrat Paul Foleanu, ambii anunțându-și intenția de a candida, în 5 iunie, la funcția de primar al Mangaliei.
Ultimul motiv de ceartă vizează intenția primarului de a repartiza mai multe loturi de teren pentru tinerii sub 35 de ani, pentru construcția de locuințe. Pe de o parte, Radu a anunțat că a trimis invitaţii tuturor solicitanţilor care au depus cereri pentru obţinerea unui teren gratuit de casă, în baza Legii 15/2003.
„Solicitanţii pot veni, până în 15 aprilie, la sediul Primăriei pentru a-şi reactualiza dosarul. Deocamdată, avem la dispoziţie 319 loturi de case, cu suprafeţe cuprinse între 220 şi 300 mp”, a declarat primarul Radu Cristian.

„PROMISIUNI FANTEZISTE”

Citiți continuarea în telegrafonline.ro, 11.03.2016.



Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


2 COMENTARII

  1. Iubitii nostri politicieni locali, dragii de ei, se cearta pt binele nostru, iar noi nu suntem suficient de recunoscatori… unii indraznesc sa-i critice…. Vai si cat se mai agita ei prin sedinte… uneori -de cele mai multe ori – nici nu se mai duc la sedinte tocmai pt a ne proteja pe noi, pt a nu ne trage cineva in piept cu vreo 🙂 jmecherie si pt a se lua cele mai intelepte hotarari in favoarea orasului, doar in favoarea orasului nu a lor. Nicio clipa nu se gandesc la interesele lor, la buzunarele lor, ci la binele si “propasirea” orasului. Unii in 8 ani de mandat, au tot exersat un anumit scenariu si le-a iesit adica au maturat din calea lor pe oricine care intentiona sa faca vreun rau pt oras. Au ramas doar cei care voteaza zilnic (!) proiecte bune pt Mangalia, toate din fonduri europene ca de acolo se poate fura mai putin. Au facut din Mangalia un oras de vis in care banii publici (stransi din taxele si impozitele noastre) sunt folositi pentru cele mai utile proiecte. Elevii nu mai invata in 2 sau chiar 3 schimburi, in scoli construite pe vremea lui Ceausescu, s-au mansardat scolile, da` ce zic eu mansardat?! chiar au fost construite altele noi , luminoase si spatioase, totul e renovat proaspat, Casa de Cultura construita in anul 1962 a fost refacuta la standarde U.E. Cinematograful Pescarus la fel! Gradina de vara are verdeata si iarna! chiar avem o Sala Multifunctionala in oras, noua, unde toti copii si tinerii Mangaliei sa poata face gratis : dans, teatru, pictura, muzica, etc. Soselele sunt noi si fara gropi, mai ales Aleea Teilor e absolut fantastica, tot orasul straluceste! Nu s-au facut proiecte inutile in care sa se arunce cu sute de milioane pe fereastra. Si toate acestea datorita cui? Nu stiti? Datorita acestor gospodari, acestor adevarati edili – carora trebuie sa le purtam vesnica recunostinta! Aaaa sa nu uit: multumiri mai ales consilierilor care si-au facut treaba din plin: Au fost prezenti mereu la sedinte, au votat pt binele nostru, mereu au vegheat sa ne fie bine… sa se vada ca au trecut prin Primaria Mangalia oameni devotati orasului, oameni care si-au dorit cu adevarat sa ramana ceva in urma lor… sa ramana proiecte bune care le vor purta numele si renumele peste ani si ani….Niciodata nu s-au gandit sa nu voteze pt ca nu-i proiectul lor si mai ales nu-si vor putea “trage spuza pe turta”! Va multumim dragii nostri alesi, chiar ati meritat votul cetatenilor v-ati facut treaba din plin si puteti sa stati cu fruntea sus si cu propria constiinta impacata! Traiasca fraierii care va vor vota din nou!

  2. Incep prin a spune ca este adevarat ce ati punctat, desi, nu este suficient te adresezi efectului, sperand sa rezolvi o problema, indiferent de natura ei. Aici vorbim atat de probleme sociale cat si situatii punctuale. Mai putin relevante cele din urma in contextul oamenilor pusi sa vegheze asupra unei comunitati. Edili, sunt asa cum sunt, sunt pusi acolo de noi toti si, pot fi influentati, trasi la raspundere, ajutati (foarte important) tot de noi toti. Chiar credeti ca o mana de oameni, alesi, pot intruchipa dorintele unei intregi comunitati? Ucrainienii ii pun pe-ai lor alesi, atunci cand este cazul, in tomberoane. Bulgarii ii sechestreaza pe ai lor in cladirea unde nu-si fac treaba. Nemtii, mai simpatici, ii cantatesc pe-ai lor in piata centrala. Nu am apucaturi violente si sigur nu doresc instigarea la activitati de felul acesta. Spun doar ca “presupusa” incapacitate a alesilor nostri este consecinta dezinteresului si lipsei noastre de implicare. Sa criticam? Suntem campioni. Sa sprijinim si sa consiliem, sa tragem la raspundere si sa aplicam unealta democratica numita “presiune sociala” nu prea ne iese. Noi, se pare, nu am invatat nimic de la istoria recenta. Parintii nostri au dormit linistiti, Bancorex si FMI au vegheat pana i-au lasat pe drumuri.

Leave a Reply