Arhitecta BIANCA BEATRICE BACIU din Mangalia, finalistă a unui prestigios concurs international!

0
2227

Oameni cu care ne mândrim – BIANCA BEATRICE BACIU!

Bianca Beatrice Baciu

      ”In aceasta saptamana am fost am fost invitata la Cambridge, Marea Britanie, in vederea primirii unei recunoasteri din partea Universitatii Cambridge, a Universitatii Singularity (SUA) si COINS Construction Industry. Am fost finalista la categoria new& emerging technologies, intre primii 6 din lumea intreaga, la concursul “COINS Construction Industry Grand Challenge”.

Bianca Baciu publicatie

      Nu numai ca am reprezentat Romania, dar si restul Europei, concurand cu țări precum Mexic, SUA, Malaezia si Brazilia. Practic, am fost singura finalista care provine dintr-o tara europeana ce nu apartine de Marea Britanie (tara care a organizat concursul).

      Pe data de 08.12.2015, in cadrul Uniunii a Societatii Cambridge / Cambridge Union Society (CUS), recunoscuta pentru numeroasele ei evenimente sustinute de 400 de ani, am prezentat proiectul meu unui juriu format din 12 persoane reprezentanti ai Universitatii Cambridge, Universitatii Singularity (SUA), COINS, Bouygues, FULCRO, CISL, Carillion plc, Nano Fab Tools, Taylor Wimpey UK ltd., Laing O’Rourke, dupa care am fost invitata la Gala si ceremonia de premiere din cadrul colegiului Magdalene, Cambridge.

Bianca Baciu premiere

      Am fost selectata sa lucrez ca arhitect în Parlamentul European. Din acest motiv, am conceput un proiect care urmareste să impinga intr-un mod ambitios o Europă spre a progresa, altfel va rămâne în urmă!
      Proiectul meu se caracterizeaza prin tehnologia PBR (Photobiorectors) care utilizeaza algele in folosul producerii energiei regenerabile. Aceste PBR fiind implementate pe fatada cladirilor, convertesc cladirea existenta intr-o cladire SMART, iar energia este produsa direct de aceasta fatada, numai prin cultivarea algelor.

Bianca_Beatrice_Baciu-COINS-Awards-Magdalene-College-Cambridge

      Ce anume aduc eu nou pe planul arhitecturii?

      1. Viziunea mea intrevede o forma de prevenire/stopare a aparitiei unei viitoare crize economice, deoarece va stimula crearea unor noi locuri de munca, ajutand in acelasi timp la cresterea economica. Toate acestea se infaptuiesc pentru ca proiectul meu va lupta constant impotriva schimbarii climatice.
      2. Proiectul meu fiind promovat pe un fundal politic, tinteste promovarea unor noi legi in favoarea industriilor energetice regenerabile, ajustand cadrul politicii deja existente pentru perioada post 2020.
      3. Doresc sa conectez arhitectura cu natura si sa evit ceea ce propune industria curenta, in care evadam din ea. Asta se poate intampla numai daca generam materiale noi.
      4. Propun identificarea unei viitoare arhitecturi care proiecteaza natura si nu robotica.
      5. Doresc sa creez cladiri ce promoveaza vindecarea, in locul vătămării.
      Acesta este modul in care am demonstrat o protectie față de continentul european, din pozitia unui arhitect, similara cu cea a unui deputat european”.
      Bianca Beatrice Baciu.

  MangaliaNews.ro, Duminică, 13 decembrie 2015.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply