Forțele Navale Române execută exerciții pe mare împreună cu partenerii și aliații NATO

0
657

forțele-navale-române

Militarii din Forțele Navale Române execută, în perioada 12-15 octombrie, exerciții în apele internaționale ale Mării Negre, împreună cu militari din forțele navale ale Bulgariei, SUA și ale Ucrainei.

La antrenamente participa Fregata Regina Maria (222), care va avea la bord un elicopter Puma Naval si o grupa de Forte pentru Operatii Speciale, Corveta Contraamiral Horia Macellariu (265), iar pentru sprijinul secventelor de lupta antiaeriana si lupta la suprafata, Fortele Aeriene Române participa cu doua aeronave MiG 21 LanceR. Fortele Navale ale SUA sunt reprezentate de Distrugatorul USS Porter (DDG 78) si un avion maritim de patrulare P-3C ORION, Fortele Navale Ucrainene de Fregata Hetman Sahaydachniy (U 130) si Fortele Navale Bulgare de Fregata Verni (42).

Exercitiile se înscriu în Programul privind sprijinul acordat de SUA aliatilor si partenerilor NATO din estul Europei European Reassurance Initiative (ERI) si fac parte din Operatia Atlantic Resolve South / Black Sea Resolve Events (OARS/BSRE).

Compartimentul informare si relatii publice,

Statul Major al Fortelor Navale Române, 10.10.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply